Húsvéti programok Kiskőszegen és Várdarócon

0
401
08-husveti-programok---kiskoszegi-nyulvaras

Legnagyobb keresztény ünnepünk alkalmából több helyen tartottak húsvéti rendezvényt, melyek elsősorban gyerekeknek szóltak. Várdarócon húsvéti műhelyfoglalkozást és tojáskeresést tartottak, Kiskőszegen pedig a nyuszit várták a legkisebbek.

Ha karácsony táján mindenfelé télapóvárást rendeznek, húsvétkor miért ne tarthatnának húsvétinyúl-várást, hiszen mindkét alak ugyanolyan fontos jelképe a vallási ünnepeknek?
A kérdésre válaszképpen a HMDK kiskőszegi alapszervezete idén először rendezett nyúlváró ünnepélyt gyerekek részére.
Nagypénteken délután a Kossuth Lajos utcából indult útnak a húsvéti nyúl, lovas szekéren, zenés kísérettel, útközben édességet osztogatott a gyerekeknek.
– Valamilyen formában minden évben megünnepeljük a húsvétot. Szerveztünk már tojáskereső játékot, különböző műhelyfoglalkozásokat, és máskor is megajándékoztuk a gyerekeket, idén pedig zenés kísérettel vonultattuk végig a húsvéti nyulat a falu utcáin. Hálás dolog volt megrendezni a nyúlvárást, jó volt látni az örömöt és a vidámságot a gyerekek arcán – mondta Sipos Sándor, a HMDK kiskőszegi alapszervezetének alelnöke.

08-husveti-programok---kiskoszegi-nyulvaras1

 

Tojásfestés és -keresés Várdarócon
A Várdaróc Magyar Kultúregyesületben is készültek a húsvétra, múlt szerdán kézműves foglalkozást rendeztek gyerekek részére, melyen a hagyományos, hagymahéjas tojásfestést próbálhatták ki a legkisebbek, ezenkívül nyuszifigurákat is készítettek, az ügyes munkákért pedig jutalomcsokit kaptak. A műhelyt Berki Betília és Péter Cecília vezették, és néhány anyuka is besegített a munkába.

 

08-husveti-programok---vardaroci-tojasfestes-5

 

Nagyszombaton pedig a várdaróci sporthorgász egyesület rendezett húsvéti tojáskeresést.
Štefanec Tomislav, a játék levezetője elmondta, a gyerekek ajándékot kaptak a megtalált tojásokért cserébe. Az aranytojásért pedig külön ajándék járt. A szervezők szerint a legfontosabb az volt, hogy a gyerekeknek önfeledt, vidám perceket szereztek ezzel az ünnepi programmal.

 

08-husveti-programok---vardaroci-tojaskereses

 

{fcomments}