Horvátországban jártak a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetői

0
54

A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai rendszeresen járják a Kárpát-medencét, hogy személyesen is meggyőződjenek a külhoni magyarság aktuális helyzetéről, illetve hogy jobban megismerjék az adott területeket. Ebből a célból látogattak vidékünkre is.

A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai múlt szerdán a Drávaszögben jártak. A delegációt az intézet igazgatója, dr. Csóti György vezette, aki volt zágrábi nagykövet lévén jól ismeri az itteni helyzetet. A jogvédőknek a HMDK bellyei székházában Matijević Olivér, a jogvédő intézet helyi munkatársa, a HMDK ügyvezető elnöke és Hordósi Dániel, az érdekvédelmi szervezet elnökségi tagja számolt be a horvátországi magyarság aktuális helyzetéről. Ezt követően a delegáció Andócsi Jánossal, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ igazgatójával tárgyalt, aki a kisebbségi oktatással kapcsolatos ügyekről tájékoztatta őket.

– A horvátországi magyarság azon kevés külhoni nemzetrész egyike, ahol nem érik atrocitások a magyarokat. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad – mondta Matijević Olivér, aki hozzátette, ha valaki úgy érzi, hogy magyarsága miatt jogsérelem éri, forduljanak hozzá segítségért bizalommal.