Hétpróba és piknik a bellyei kastélyparkban

705

Ismét megelevenedett a lovagkor a bellyei Savoyai-kastélyban. A lovagi torna és íjászbemutató mellett ezúttal hétpróbás játékra került sor, ezenkívül piknikezhettek is a résztvevők.

A bellyei Savoyai Jenő Hagyományőrző Egyesület és a HMDK bellyei alapszervezete egy évtizeddel ezelőtt rendezte meg az első várnapot a Savoyai-kastély udvarában azzal a céllal, hogy életet vigyenek a település nevezetességébe, amely a Bellyei járásban a Kopácsi-rét mellett a leghíresebb turisztikai jellegű látnivaló.

– A rendezvény célja továbbá az is, hogy megismertessük a kastély történetét a vendégekkel, és évente egy napra felidézzük a lovagkort – nyilatkozta lapunknak Varga Gábor, a bellyei HMDK elnöke.

Ezúttal két siklósi hagyományőrző egyesület tartott bemutatót: az Apró Paták Lovas Sport Egyesület hagyományőrző szakosztálya és a Siklósi Sárkányos Lovagrend.

Az idei várnapokat a Privilegium cég programja tette még színesebbé. A vadászkastély előtt tartott piknik minden korosztálynak szólt. Fontos szerep jutott a gasztronómiának – a főfogás pörkölt volt „Savoyai módra”. Házi készítésű kalácsok, péksütemények, üdítők és borok bővítették a konyha kínálatát.

A rendezvényt a Bellyei járás és a Bellyei turisztikai egyesület támogatta.