Hercegszőlősön találkoztak a régió könyvtárosai

0
277

A Pélmonostori Városi Könyvtár nemrég könyvtáros-találkozót szervezett. A hercegszőlősi összejövetelen a gyerekek könyvtárba szoktatásáról beszélgettek elsősorban.

A Pélmonostori Városi Könyvtár minden év őszén összehívja a környék könyvtárosait egy szakmai konferenciára, ahol megosztják egymással tapasztalataikat. Az idei tanácskozásra Hercegszőlősön került sor, témája pedig a gyermekek és a könyvtár kapcsolata volt. A szakmai értekezletre a környékbeli könyvtárosokon kívül érkeztek vendégek Pécsről, Bajáról és Szabadkáról is.

Rabbi Zsolt, a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtárának vezetője és a konferencia főszervezője érdeklődésünkre elmondta, céljuk a kisiskolásokat és nagycsoportos óvodásokat bevonzani a könyvtárba és olvasót nevelni belőlük. Mint mondta, könyvtárukban számos képes- és mesekönyv is megtalálható, amelyeket akár együtt is lapozgathatnak a szülőkkel. A könyvtárosok hasznos tippeket, tapasztalatokat is megosztottak egymással, amelyek minden bizonnyal segíteni fogják munkájukat.