Helyiséghez jutottak az újbezdáni tűzoltók

97

Az újbezdáni Önkéntes Tűzoltó-egyesület régóta helyhiánnyal küzd, amely most megoldódott, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásának köszönhetően a horvát állam és a Baranyaszentistváni járás támogatásával jutottak új megfelelő helyiséghez.

Az újbezdáni tűzoltóegyletet 1980-ban alapították, jelenleg veteránokkal és támogatókkal együtt kb. hatvan tagja van, ebből több mint tízen vethetők be éles helyzetben. A közelmúltban nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás-nevelésre, a 6-12 éves gyerekeket ismertették meg a tűzoltás alapjaival.

A helyiségben, amit eddig tűzoltószertárként használtak, nincs elegendő hely eszközeik tárolására, az 5000 literes, traktor után kapcsolható tűzoltótartály még elfér benne, de a rohamkocsi, ami nyolc éve van a tulajdonukban, már nem. A kultúrotthon részét képező szertár ráadásul nem is az egyesület tulajdona. Régi problémájuk oldódik meg, ugyanis Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárására a horvát állam, valamint a Baranyaszentistváni járás támogatásával új helyiséghez jutottak.

Terepszemlét tartottak az épületnél

Vasárnap kötötték meg az ingatlanhasználati szerződést

Vasárnap került sor az ingatlanhasználati szerződés megkötésére az újbezdáni Magyarok Otthonában. A kontraktust Kovács Róbert, az újbezdáni tűzoltók elnöke és Milan Knežević, a Baranyaszentistváni járás elöljárója látták el pecsétjükkel és kézjegyükkel, de jelen volt az eseményen Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, Pálinkás Krisztián, a Baranyaszentistváni járási tanács tagja és a járási magyar kisebbségi önkormányzat elnöke, valamint Horvát Ibolya, az újbezdáni Művelődési és Művészeti Egyesület elnöke is. 

Kovács Róbert lapunknak nyilatkozva elmondta, a helyiség, amit a járás rendelkezésükre bocsátott, megfelel céljaiknak.

– Kezdetben az adminisztrációs teendők végzésére és a felszerelés tárolására használhatjuk, idővel a járművek tárolására alkalmas garázzsal is bővítenénk az objektumot – tudtuk meg a tűzoltóelnöktől, aki köszönetét fejezte ki támogatóiknak, hogy hozzájárulásuk eredményeképpen megfelelő körülmények között folytathatja a munkát a helybéli tűzoltóság.

A résztvevők a szerződés megkötése után terepszemlét is tartottak a Petőfi Sándor utcában található épületnél, amely régen tanári lakásként szolgált, de mostantól a tűzoltók használhatják, és amelyen hamarosan megkezdődhetnek a felújítási munkálatok.

A szerződést Kovács Róbert, az újbezdáni tűzoltók elnöke és Milan Knežević, a Baranyaszentistváni járás elöljárója írta alá

Épül az újbezdáni Magyarok Otthonának parkolója is

Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk a jelenlévőknek beszámolt arról, nem ez az egyetlen projekt Újbezdánban, megkezdődik a Magyarok Otthonához tartozó új parkoló építése is, ahol 27 jármű férhet majd el. A létesítménynek húsvétig kellene elkészülnie, így ha minden a tervek szerint halad, a húsvéti misére érkező vendégek már használhatják a parkolót, ami nemcsak a kultúregyesülethez, hanem a templomhoz is közel van.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.