Harminchat éve az autóbádogos szakmában

0
1146
melar_laszlo

A dárdai Melár László 1980-ban nyitott gumiszerelő műhelyt, mely akkor hiánypótló vállalkozás volt a régióban.  Hamarosan a bádogos és fényező munka lett cége fő tevékenysége. A műhely a háború (1991-97) alatt Eszéken üzemelt, egy ideje ismét Dárdán működik, László és fia vezetik a vállalkozást.

Melarék két vállalkozást is működtetnek Dárdán. László fiával az autóbádogos műhelyben dolgozik, felesége, Nada pedig kávézót vezet. László elmondta, a vendéglő forgalmára rossz hatással van a gazdasági helyzet, az embereknek nincs pénzük arra, hogy beüljenek a kávézóba. Dárdán viszonylag sok vendéglő van, lakosokból viszont egyre kevesebb.

A kocsmában felesége mellett két személy dolgozik, a műhelyben Lászlón és fián kívül még egy munkás van bejelentve – így három dárdai fiatalnak adnak munkát, akiknek egyelőre nem kell a kivándorláson gondolkodniuk.

Szerencsére mindig van munka
A Melar Team autóbádogos és autófényező műhelyben szerencsére munkából nincs hiány, László megjegyezte, lehetne több is, de a műhely forgalmán szintén érződik a pénztelenség.

– A műhelyünkbe legtöbb esetben olyan problémákkal érkeznek az autótulajdonosok, amelyek javítási költségeit nem lehet előre tervezni. Hiszen a leggyakrabban koccanás vagy karambol után van szükség bádogos munkára és festésre – mondja László.

A tulajdonosok általában az autó műszaki vizsgáját, a kötelező biztosítást is épphogy csak ki tudják fizetni, baleseti kárra – mely mellett gyakran bírságot is kell fizetniük – már senkinek sincs félretett pénze.

Sokan a műszakiztatás előtt viszik a műhelybe az autójukat, hogy Melarék felkészítsék a vizsgára. Ezek a költségek a legtöbb ember számára megterhelőek a rossz anyagi körülmények miatt. A forgalom csökkent, a műhely fenntartásának költségei viszont nőttek az évek során. Drágább a villany és a gáz is, amely a festőkemence üzemanyaga.

1980-ban hiánypótló műhelyt nyitott
László a kezdetekről elmondta, hogy a szakmát még Németországban tanulta.

1980 nyarán – 22 éves volt ekkor – hazajött szabadságra, és nem talált mestert, aki megjavította volna a defektes kerekét. A tömlő nélküli gumiabroncs akkoriban nálunk még újdonságnak számított. Ekkor támadt Lászlóban a saját vállalkozás indításának ötlete. Visszautazott Németországba, eladta a kocsiját, és a pénzen megvette a szükséges eszközöket, majd néhány hónap múlva műhelyt nyitott Dárdán.

Hamarosan bádogos munkákat is vállalt. A honvédő háború idején is dolgozott, 1991 és ’98 között Eszéken bérelt műhelyt. Melarék már a háború előtt foglalkoztak vendéglátással is, azután hagyták el Dárdát, hogy belőttek a kávézójukba.

1998-ban, mikor visszajöttek, újrakezdték a vállalkozást, renoválták a vendéglőt és a műhelyt is újranyitották. A szervizben ezek voltak a legsikeresebb évek, egészen 2001-ig.

A műhely is családi vállalkozás
A családi vállalkozásban dolgozik László fia is, Karlo az autófényező szakmát tanulta ki. Külföldi megbízásokat is kapnak, több oldtimer sportkocsit fényeztek már újra, többek között egy stuttgarti Porsche-klub bízta meg Melarékat munkával. László elmondta, ők jóval olcsóbbak, mint nyugati vetélytársaik, ezért a külföldi autótulajdonosok szívesen bízzák meg őket munkával. Néhány hazai oldtimer-tulajdonosnak is végeztek apróbb munkákat, de az idevalósiak többnyire saját maguk dolgoznak a kocsijukon, hiszen az autók felújítása nem olcsó mulatság.

melar_laszlo_karlo
Melár_László és Melár Karlo

Karlo maga is a veterán autók szerelmese, van egy 35 éves Porscheja, melyet darabokból rakott össze, kétévi munkával. Az autót jobbára csak kiállításokra viszi, tagja a našicei oldtimer klubnak.

Nem hagynák el Dárdát
Karlo időnként külföldön is vállal ideiglenes munkákat, de nem hagyná el végleg Dárdát és a műhelyt, amelyért apja olyan sokat dolgozott. László sem gondolkodott soha a külföldre költözésen.

– Ott hiába vagy jó munkaerő, mindig csak külföldi maradsz – mondja a dárdai mester.

Megjegyezte, nem tudja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben képes lenne-e beindítani egy műhelyt, de szerencsére nem ma vágott bele a vállalkozásba, meg tudnak belőle élni, és a hitelek kifizetésének a vége felé járnak. Utána valószínűleg egy új, korszerűbb festőkemencébe fektetnek majd be.