Gyermek- és ifjúsági sportnap Laskón

0
126

Idén másodszor rendeztek gyermek- és ifjúsági sportnapot Laskón. A Laskói Ifjúsági Egyesület által szervezett esemény állatkert-látogatással kezdődött, majd pedig kézműves foglalkozásokkal és sportvetélkedőkkel folytatódott a tavaly felújított és átadott Ifjúsági Otthonban.

A laskói ifjúsági egyesület már nem először bizonyította, hogy a közösség érdekében dolgozik. Az egyesület társszervezője a falunapnak, halászléfőző-versenyei már az országhatáron túl is ismertek. Minden korosztály számára igyekszik programokat készíteni. A múlt hét végén második alkalommal rendeztek sport- és gyermeknapot a fiatalok és a legkisebbek számára.

– Tavaly húsvétkor tartottunk először gyermekfoglalkozásokat, amelyek iránt a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes folytatni. Tavaly nyáron szerveztük meg először a Gyermek- és Ifjúsági Sportnapot. Az idei program részeként egy állatkerti kirándulásra vittük el először a gyerekeket és kísérőiket, majd pedig a laskói ifjúsági otthonban rendeztünk számukra változatos programokat – tudtuk meg Ferenc Dorisztól, a Laskói Ifjúsági Egyesület alelnökétől, aki hozzáfűzte, terveik szerint jövőre is megrendezik az eseményt.

A laskói Gyermek- és Ifjúsági Sportnap a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósulhatott meg.

A faluval is törődnek

A Laskói Ifjúsági Egyesület tagjai szívükön viselik településük gondjait, ezért lehetőségeikhez mérten igyekeznek tenni Laskóért. Az egyesület idén is sikeresen részt vett a horvát munkaközvetítő hivatal idei közmunkaprogram-pályázatán, aminek köszönhetően három tartósan állás nélküli személyt sikerült alkalmazniuk három hónapra. Nemcsak munkát tudtak biztosítani a helyieknek, hanem a faluszépítésben is részt vesznek az egyesület tagjaival együtt.

Először a füvet nyírták le, rendbe tették a virágágyásokat és felsöpörték az utcákat. Munk Erik, az egyesület elnöke elmondta, hogy a program nagy segítség az egyesületnek, de a közösség tagjainak is, hiszen így több hónapja munka nélkül levő személyek, ha rövid időre is, de keresethez juthatnak.