Gyerekszáj: karácsonyi kívánságok

579
KK-fa

Az év legszebb ünnepe a karácsony. Különösen a gyerekeknek. Akik mindig izgatottan várják, milyen ajándékot hoz a Jézuska, esetleg a Télapó. A karácsonyvárásról, az ünnepről és arról, hogy milyen ajándékot szeretnének a karácsonyfa alatt találni, a laskói és a kopácsi kisiskolásokat kérdeztük.


kk-Evelin-12

Mudlic Evelin (Laskó):
– Én már megfogalmaztam a kívánságlistámat, elég hosszú lett. Egy ruhát kértem, de cukorka, csoki, füzet és ceruza is rákerült a listára. A karácsony nagyon szép ünnep, ekkor ünnepeljük Jézus születését.

kk-Krisztina-11

Sándor Krisztina (Laskó):
– Én nem kívántam semmi különöset, mindennek örülök, bármi lesz is a karácsonyfa alatt. A fát együtt szoktuk feldíszíteni szenteste, és alig várjuk a reggelt, hogy megnézhessük az ajándékokat.

kk-Mark--13Vajda Márk (Laskó):
– A Jézuskának már megírtam a levelet, amibe csokit, cukrot, füzetet és legót kértem. Nálunk együtt díszítjük föl a karácsonyfát, és ilyenkor nehezen alszunk el, mert nagyon várjuk a reggelt.

kk-Robin--3Anitics Robin (Laskó):

– Nekem a bátyám segített megírni a listát, én egy kiskutyát szeretnék karácsonyra és azt, hogy itthon legyen anyukám, aki külföldön dolgozik.

kk-Thomas-1Hodovány Tomas (Laskó):
– Nekünk már megvan a karácsonyfánk, amit majd anyuval együtt díszítünk föl. Én nem írtam kívánságlistát, a Jézuska mindig tudja, mit szeretnék.


kk-Jessika-6Stigler Jessika (Laskó):

– Számomra a legszebb ünnep a karácsony. Nagyon szépen fel szoktuk díszíteni a karácsonyfát. Nem készítettem kívánságlistát, nincs semmi különös kívánságom.

 

kk-adam--9Molnár Ádám (Laskó):
– Én első osztályos vagyok, de már régóta tudok írni, így magam írom meg a kívánságaimat. Édességet és játékot kértem a karácsonyfa alá, amit mindig együtt díszítünk föl.

kk-Leonarda-10Micheli Bella Leonárda (Várdaróc):
– Az idén azt kértem anyutól, hogy legyen egy kis karácsonyfa az én szobámban is, amit lila díszekkel szeretnék feldíszíteni. Nem készítettem listát, de én társasjátékot szeretnék a fa alá.

kk-dominikkk-kikiKovács Krisztián és Dominik (Kopács):
– Én (Krisztián) egy szemetesautót kértem meg egy kukát. Olyan autót, amelyiknek ki lehet nyitni a hátulját. Én (Dominik) olyan tűzoltóautót kértem karácsonyra, amelyiknek ki lehet húzni a létráját, és spriccel. De ehhez még egy hero factory meg egy vár is kéne. Egyszer a Télapó, máskor meg a Jézuska hozza az ajándékokat. Nagyon szép a karácsonyfánk, a tetején egy csúcsos gömb van.

kk-robiPapp Róbert (Kopács):

– Egy olyan játékot kértem, amit úgy hívnak, hogy beyblade, és pár cukorkát. Nálunk a Télapó szokott járni, és én mindig reggel bontom ki az ajándékot, amikor a szüleim felkelnek.

kk-kittiKovács Kitti (Kopács):
– Sok játékot és sok édességet kértem a Télapótól. Mindig karácsony reggelén bontom ki az ajándékokat a testvéremmel együtt.


kk-gerda
Olajos Gerda (Kopács):

– Egy robotkutyát szeretnék, „akit” vezetni lehet, de kértem műanyag dinoszaurusz-készletet is. Az ajándékokat reggel, de van úgy, hogy mindjárt kibontom. Én már egyszer lerajzoltam a Jézuskát. Van szárnya, van olyan kerek a fején, van szoknyája, és mindig imádkozik.

kk-daliaNovački Dália (Kopács):
– A Jézuskától sok édességet kérek meg valamilyen játékot, de még nem találtam ki pontosan, hogy mit. Talán azt a társasjátékot, amit jambnak hívnak.


kk-ana
Erős Anna (Kopács):

– Én sok édességet és sok játékot szeretnék kapni karácsonyra, meg még sok cukorkát is, mert azt nagyon szeretem.

kk-nika
Potalec Nika (Kopács):

– Szeretném, ha meglepetés lenne a karácsonyi ajándék. Különben a babákat szeretem, így lehetne valamilyen baba a fa alatt. Nálunk a Jézuska és a Télapó együtt hozzák az ajándékokat.

 

kk-tiborKettős Tibor (Kopács):
– Én legót kértem, nagyon szeretem összerakni őket. És egy meglepit. Meg egy társasjátékot. Hol este, hol pedig reggel szoktuk megnézni az ajándékokat.

 


kk-pannaVarga Panna (Kopács):

– Én egy babát kértem karácsonyra. Az ajándékokat mindig reggel bontjuk ki a testvéremmel együtt. Nálunk a Jézuska hozza az ajándékokat, de nem tudom, hogy hogyan néz ki.