Folytatódik az Udvarok projekt, és új rendezvényeket is terveznek az idei évre

911

A Bellyei járás programkínálatának bővítéséről tartottak sajtótájékoztatót múlt hét pénteken Várdarócon. A Bellyei járás és a Privilégium cég közös projektjéről van szó, amelynek A falusi turizmus fejlesztése és népszerűsítése programokon és eseményeken keresztül címet adták; első állomása az a várdaróci udvar lesz, ahol a sajtótájékoztatót tartották.

A Privilegium alapvető tevékenysége a nemzetközi üzletviteli tanácsadás, de alapítójának, Gunzinám Máriának már a kezdetektől fogva céljai között szerepelt vidékünk idegenforgalmának a fejlesztése, így a cég tevékenységében egyre nagyobb szerepet kap a turizmus és a rendezvényszervezések. Az Ekotur szervezettel közösen elindították az Udvarok projektet, amelynek célja, hogy életet vigyenek a régi falusi vályogházak udvaraiba, programokkal töltsék meg azokat úgy, hogy ezzel a lakóházak tulajdonosainak is a javát szolgálják. Ezt a programot újabbakkal is bővítik idén, amelyben a Bellyei járás is a partnerük lesz.

A közös projektről a Bellyei járás képviselői és Gunzinám Mária, a Privilégium cég vezetője számoltak be a média képviselőinek.

– Nagyon örülök, hogy a tavalyi rendezvényeinkben a Bellyei járás vezetői is felismerték, meglátták a lehetőségeket, és nyitottak voltak egy együttműködésre. Ezt most egy szerződés formájában is rögzítettük, és a járás minden településén továbbvisszük az Udvarok programunkat. Az első ilyen rendezvény Várdarócon lesz, éppen ebben az udvarban, ahol ma ezt a sajtótájékoztatót tartjuk, a Petőfi Sándor utca 128. szám alatt – mondta Gunzinám Mária, aki szólt arról is, hogy Kopácson egy állandó kirándulóhelyet is nyitnak májustól, valamint egy többnapos, a római kort megidéző eseményre is sor kerül. A bellyei Savoyai-kastélynál egy pikniket terveznek, de ez csak egy része annak a gazdag programkínálatnak, amely a terveikben szerepel.

Varga Gábor, a Bellyei járás elöljáró-helyettese elmondta, minden olyan tervet, programot támogatnak, amely a járás turisztikai lehetőségeit fejleszti, és amely az itt élő lakosság számára is haszonnal járhat, hiszen jól tudjuk, milyen jelentős az elvándorlás falvainkból.

A Virágos udvar elnevezésű eseményre március 25-én kerül sor Várdarócon, a Petőfi Sándor utca 128. szám alatt. Itt különböző kézműves foglalkozások, játszóházak, koncert és előadás lesznek, de gazdag étel- és italkínálat is várja a látogatókat.
Kopácson egy kirándulóhelyet nyitnak a Petőfi Sándor utca 48. számú házban, amely májustól októberig várja a vendégeket színes programokkal.