Felújították a haraszti kultúrotthont is

0
58

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) és a Lacházi járásnak köszönhetően hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok a haraszti kultúrotthonon.

Az elmúlt évben több millió kúnás beruházások valósultak meg a horvátországi magyarság számára fontos egyesületekben, intézményekben a HMDK-nak köszönhetően. A fejlesztésekkel idén sem álltak le. Többek között sor került a HMDK bellyei médiaházának, a felújított kórógyi kultúrotthonnak és az eszéki magyar iskolaközpont új diákotthonának az átadására, és több településen is folytak, folynak a munkálatok.

A Lacházi járással együttműködve novemberben megkezdődött a haraszti kultúrotthon felújítása is. A renoválási munkák összértéke 600 ezer kúna.

Csiszár Norbert, a Lacházi Járási Tanács haraszti képviselője, a járási magyar kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a felújítás során új tetőszerkezetet kapott az épület, a belső terek is megújultak, beleértve a 200 férőhelyes nagytermet, a mellékhelyiségeket és a konyhát is. Szükség volt az elektromos hálózat felújítására, ezt is sikerült megoldani.

– Köszönettel tartozunk a HMDK-nak és a járásnak, mert a számos rendezvénynek, közösségi és családi eseményeknek helyet adó kultúrotthon felújítása már nagyon időszerű volt. Még kisebb munkálatok zajlanak, így ha minden jól megy, egy héten belül elkészül, és egy felújított kultúrotthonunk lesz nekünk is – mondta Csiszár Norbert, aki egyben a helyi ifjúsági szervezet vezetője is, és az adventi időszakra már tervezik az összejövetelt.