Fellépés a testvértelepülésen

61

A kiskőszegi HMDK-alapszervezet Kisasszonyok és Legények Tánccsoportja, valamint Liliom Gyermektánccsoportja szombaton fellépett Kiskőszeg magyarországi testvértelepülése, Fülöpháza falunapi programjában.

Kiskőszeg és a Bács-Kiskun vármegyei Fülöpháza már hosszú ideje testvértelepülési kapcsolatban állnak, így a települések képviselői rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein. Fülöpházán múlt szombaton tartottak falunapot, amelyre idén is meghívták a HMDK kiskőszegi alapszervezetének küldöttségét, valamint tánccsoportjait (Kisasszonyok és Legények táncegyüttes, Liliom gyermeknéptánccsoport).

– Fontos számunkra az anyaországi testvértelepülésekkel való kapcsolatok ápolása, így Fülöpházával is igyekszünk fenntartani a jó viszonyt. Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy újra és újra meghívást kapunk a rendezvényeikre – mondta Sipos Sándor, a kiskőszegi HMDK-alapszervezet alelnöke, a Darázsi járás elöljáró-helyettese, aki hozzátette, ezek a találkozások a kapcsolatok megőrzése mellett a tapasztalatcserére is alkalmat nyújtanak, és jó érzés számukra, hogy otthon lehetnek az anyaországban is.

A magyarországi vendégszereplést a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósították meg.