Farsangoltak a hegyháti magyarok

456
dalyhegy_farsangi_bal-copy

A dályhegyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület és a helyi választmány múlt szombaton farsangi bált rendezett. Jó zene, értékes tombolanyeremények és népes vendégsereg jellemezte az erdődi kultúrotthonban rendezett mulatságot.

Múlt szombaton megtelt az erdődi (Erdut) kultúrotthon nagyterme vendégekkel, a dályhegyi magyar kultúregyesület és a helyi választmány által rendezett farsangi mulatságon.

Kaján Mária, a kultúregyesület titkára lapunknak elmondta, a dályhegyi művelődési ház még rendezés alatt áll, ezért a programot Erdődön tartották.

A zenét a kórógyi Aranycsárdás szolgáltatta. A gyerekek jelmezekbe öltözve vettek részt a mulatságon. Volt szívtánc, és értékes tombolanyereményeket osztottak ki.

– Úgy szerveztük a bált, hogy belépő helyett kisebb tombolanyereményeket kértünk a vendégeinktől, így sok nyereményt oszthattunk ki. A fődíjakat a HMDK és a dályhegyi helyi választmány ajánlották föl, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik – mondta Kaján Mária.

Az eseményen nemcsak a hegyháti magyarok gyűltek össze, hanem érkeztek vendégek Eszékről, Vukovárról, a Vajdaságból és Magyarországról is.

 

{fcomments}