Évi közgyűlés az Ady Körben

231
07-zgrb-ADY

Zágráb – A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör március 26-án, szombaton tartotta évi közgyűlését, ahol beszámoltak a két ülés között eltelt időszakban kifejtett tevékenységről, valamint az egybegyűltek a közgyűlést követően egy rövid tájékoztató jellegű előadást is meghallgattak Sugárveszély és atomerőművek címmel.

A március utolsó szombatján tartott rendes évi közgyűlésen az Ady Endre Magyar Kultúrkör vezetőségének beszámolóját hallgathatták meg az egybegyűltek.

– Rendezvényeink mellett régóta esedékes volt már könyvtárunk rendezése is, amit sikerült befejeznünk. A könyvállomány rendezése után azokat a példányokat, amelyekből több is volt, elajándékoztuk a pulai, a sziszeki, az újgráci, a vukovári és a kórógyi magyar szervezeteknek. Az ülést követően pedig dr.sc. Ranogajec-Komor Mária, a Horvátországi Magyar Tudományos és Művészeti Társaság alelnöke tartott előadást Sugárveszély és atomerőművek címmel. Tudjuk, hogy most mindenkit foglalkoztat a japán helyzet, ezért tartottuk fontosnak egy tájékoztató jellegű előadás megszervezését, ahol egyszerűen, a mindennapi életből vett példákkal magyarázta el az előadó, hogy mi is történt a japán erőművel, és hogy mindez milyen következményekkel jár – nyilatkozta lapunknak Szelman Mariann, az egyesület elnöke.

Természetesen az idei esztendőre vonatkozó terveket, programokat  is megvitatták és elfogadták.