Építkezési és barkácskellékek mellett már traktorokat is kínál

0
271

A csúzai Győrfi Józsefről már írtunk néhány évvel ezelőtt, akkor, amikor megnyitotta vaskereskedését Bellyén. Most megtudtuk tőle, milyen irányba fejlődött vállalkozása.

József 2015-ben nyitotta meg vaskereskedését a bellyei faluközpontban. Saját üzlet nyitása akkor merült fel benne, amikor az utolsó munkanapjait töltötte alkalmazottként előző állásában.

– Sokan panaszkodtak, hogy Bellyéről, Kopácsról, Várdarócról és Laskóról mindenkinek Dárdára kell utaznia például egy kiló szegért. Ha pedig a dárdai üzletben nem volt raktáron a keresett árucikk, akkor autózhattak Eszékre. Bellyén azelőtt két szaküzlet is volt, de mindkettő bezárt, és ez ugyancsak megnehezítette a helybeliek életét – mesélt a kezdetekről.

Eleinte csavarokat árult, később már szerszámokkal, elektronikai alkatrészekkel – kapcsolók, hosszabbítók, lámpák, égők, biztosítékok –, festékek és lakkok nagy választékával, vízvezeték-alkatrészekkel, zárakkal bővült kínálata, szinte minden, barkácsoláshoz, építkezéshez szükséges árucikk megtalálható üzletében.

– Ilyenkor, vagyis télen valamivel gyengébb a forgalom, de a széleskörű kínálatnak köszönhetően az év ezen szakában is van miért betérniük vásárlóimnak, például beltéri munkákhoz szükséges árucikkek beszerzéséért, vagy akár tüzelőanyagért, hiszen ezzel is foglalkozom – tudtuk meg a csúzai vállalkozótól.

A Mecsek Agro Kft. területi képviselője

2019-ben egy magyarországi cég, a Mecsek Agro Kft. kereste meg Jocit, hogy felkínáljon számára egy kihagyhatatlan lehetőséget. Így bővült a Fe-Trogovina kínálata mezőgazdasági gépek széles választékával.

– Azóta a Mecsek Agro Kft. itteni képviselőjeként traktorok, pótkocsik, szerszámok és sok egyéb, a mezőgazdaságban „bevethető” árucikk szerepelnek üzletem kínálatában – mondja Joci, hozzátéve, hogy a kereslet az említett eszközök iránt sokkal nagyobbnak bizonyult, mint amire számított.

Raktársátorra pályázott az Economica Hungarica Alapítványnál

A bérelt üzletben helyhiánnyal küzd, ezért, hogy növelhesse az árumennyiséget, raktárhelyiségre volt szüksége.

– A raktárépítés túl nagy befektetést igényelt volna, ezért raktársátor beszerzése mellett döntöttem. A sátor megvásárlásához pályáztam a magyarországi támogatásra – tudtuk meg Jocitól, aki ezúton is köszönetét fejezi ki az Economica Hungarica Alapítványnak és az anyaországnak a támogatásért.