Elnökségi ülést tartott a HMDK

392
07-HMDK-elnksg-1

Jankovics Róbert a HMDK parlamenti képviselőjelöltje

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége szombaton, szeptember 12-én tartotta soros elnökségi ülését. A tanácskozáson több fontos kérdésben is döntöttek, valamint a HMDK parlamenti képviselőjelöltjeiről is határoztak: a közelgő választásokon a Jankovics Róbert – Balázs Piri Zoltán „páros” indul a szervezet színeiben.

A beszámolók elfogadását követően az elnökség egyhangú döntése értelmében a HMDK jelöltje a közelgő parlamenti választásokon Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke.
A HMDK elnöksége azon a véleményen van, hogy a 40 éves mérnök eddigi munkája során megszerezte a parlamenti képviselő felelős tisztségének betöltéséhez szükséges tudást és tapasztalatot, és hogy megválasztása esetén méltóan fogja képviselni közösségünket ezen a magas és fontos poszton.
Ami pedig a képviselő-helyettes személyét illeti, a 47 éves Balázs-Piri Zoltánra esett a választás, aki immár a harmadik ciklusban tölti be Zágráb város Magyar Kisebbségi Önkormányzatának elnöki tisztségét.

cimlap-Jankovics-6Jankovics Róbert az ülést követően így nyilatkozott:

„Köszönöm szépen a HMDK vezetőségének az egyhangúlag meghozott döntést. Nagy felelősség ez számomra, különös tekintettel arra, hogy ilyen szintű egyetértés a HMDK-ban még nem volt. Köszönöm továbbá képviselő-helyettes-jelölt kollégámnak, Balázs Piri Zoltánnak, hogy vállalta ezt a felelősségteljes feladatot. Az őszinte alapokon nyugvó együttműködés a horvátországi magyarság megmaradásának záloga. Véleményem szerint pedig az a tény, hogy a HMDK elnöksége egyhangúlag elfogadta azon javaslatomat, hogy a képviselő-helyettes-jelölt tisztségét egy olyan személy töltse be, aki nem a HMDK tagja, de aki már komoly eredményeket ért el közössége, a zágrábi magyarság érdekében, egyértelműen mutatja, hogy a horvátországi magyarságon belüli együttműködés nem a HMDK-n múlik. Bízom benne, hogy a horvátországi magyarság is felismeri ebben az őszinte szándékot, és hogy ez csak az első konkrét lépés, az első konkrét együttműködés azok között, akik esetleg nem mindenben vannak azonos állásponton. Továbbra is nyitottak vagyunk az együttműködésre mindenkivel, aki a horvátországi magyarság sorsát a szívén viseli, különösen azokkal, akiknél ez a szándék őszinte” –  nyilatkozta Jankovics Róbert, a HMDK képviselőjelöltje.
Az elnökség döntött a közgyűlés összehívásáról is, amelyre szep-tember 27-én kerül sor.

 

{fcomments}