Elballagtak a laskói iskola diákjai

0
191

A járványhelyzet enyhülése lehetővé tette a ballagást, erre a Laskói Általános Iskolában a múlt héten került sor. Annyiban különbözött az előző évekéitől, hogy a zsibongó helyett a tornacsarnokban tartották.

A vírushelyzet az egész világon gyökeresen átalakította az oktatást. A diákok és a tanárok a tantermekből az otthoni számítógépek elé kényszerültek. A korlátozások enyhítésével a kisiskolások ugyan visszatérhettek a padokba, de a felsősök az online oktatás világában várták meg a ballagás napját. 

A nyolcadikat befejezett diákok ballagása is hagyománnyá vált az évek folyamán. A Laskói Általános Iskolában a mostani annyiban különbözött a megszokottól, hogy a búcsúzás aktusaira a tornateremben került sor.

– A ballagást minden járványügyi előírást szem előtt tartva szerveztük meg, a vendégek a lelátóról követték a műsort, a családokat pedig elkülönítettük egymástól. A gyerekek nagyon várták a ballagást, és annak ellenére is eljöttek a kisebb diákok is, hogy ezt számukra nem tettük kötelezővé – mondta Kovacsevity Anna igazgatónő.

Utoljára szólalt meg az iskolacsengő a végzős diákoknak a laskói iskolában. Ezzel az idei tanév is véget ért, megkezdődik a vakáció. A gyerekek több mint két hónapot pihenhetnek. A végzősök számára szeptembertől új korszak kezdődik, megkezdik tanulmányaikat valamelyik középiskolában. Egyesek már tudják, hol fogják folytatni a tanulmányaikat, míg mások csak az utolsó pillanatban döntik el, hova tovább. Annyi azonban biztos, hogy ez a döntés hatással lesz az életükre.