Együttműködés az ifjúsági szervezetek között

0
23

Az eszéki Kreaktiva ifjúsági egyesület vezetője, Ravlić Sanela látogatást tett a csúzai Ács Gedeon Ifjúsági Egyesületnél azzal a szándékkal, hogy a drávaszögi magyar fiatalokat is bevonja a programjaikba.

Az eszéki Kreaktivát 2014-ben alapították azzal a céllal, hogy kibontakozási lehetőséget biztosítsanak a fiataloknak, ösztönözzék őket a fejlődésre, a tanulásra és a közösségi munkára. Elnökük, Sanela nagy lelkesedéssel és aktivitással vezeti az egyesületet, amit eredményeik is tanúsítanak.

A diákcsere-programjaik révén tavaly 150 fiatal érkezett Eszékre a világ minden tájáról, ők pedig több mint 300 fiatalt kapcsoltak már be az egyesületi munkába és tudtak utaztatni a „világ körül” az Erasmus-programoknak köszönhetően. Jelenleg 26 uniós projektben vannak jelen partnerként, és ebben az évben terveznek létrehozni egy 1000 négyzetméteres STEM parkot is.

Ahogy növekedett az egyesület, úgy kezdtek el szélesebb területeken tevékenykedni. Sanelának nagyon fontos, hogy minden fiatal értesüljön azokról a lehetőségekről, amelyek elérhetőek számukra, és ösztönözze őket a tevékenységre. Emiatt látogatta meg a csúzai fiatalokat is.

– Szeretnénk a baranyai ifjúságot is bevonni a programjainkba. Tavaly például sikerült megvásárolni egy kiskőszegi ingatlant, ahol egy iskolát szándékozunk létrehozni a fiatalok számára. Fontos megmutatni nekik, hogy itthon is vannak olyan lehetőségek, amelyek segítségével megvalósíthatják az álmaikat. Ehhez adunk a programjaink által tanulási és utazási lehetőséget, kapcsolatrendszert és támogatást – mondta a Kreaktiva vezetője.

A csúzai Ács Gedeon Ifjúsági Szervezet tagjai székhelyükön fogadták a Kreaktiva vezetőjét.

– Elmondtuk, hogy nagy szükség lenne például a székházunk felújítására, és bemutattuk a tevékenységünket. Abban maradtunk, hogy hamarosan szervezünk egy közös program-ötletbörzét, majd megnézzük, hogy hogyan tudunk ezekből egy megvalósítható projektet létrehozni – számolt be Lázár Kevin, a csúzai egyesület alelnöke.