Egyetemisták szakmai gyakorlaton

0
160

Az eszéki egyetem bölcsészettudományi kara magyar nyelv és irodalom tanszékének hallgatói idén is szakmai terepgyakorlaton vehettek részt a Drávatáj és lapunk szerkesztőségében.

A tananyag elsajátítása mellett fontos a szakmai gyakorlat is, melynek keretében a tanulók a terepen is megtanulhatják használni az egyetem falai között szerzett tudást. Ennek érdekében az eszéki egyetem bölcsészettudományi karának magyar szakos hallgatói  szerkesztőségünkben teljesíthették szakmai gyakorlatukat, melynek során betekintést nyertek az újság és tévéműsor szerkesztésébe. A szerkesztőség ezúttal hat gyakornokot fogadott, akik 65 órát töltöttek a szakmai ismeretek gyakorlati elsajátításával.

– Nagyon jónak tartom, hogy élesben is kipróbálhattuk magunkat a médiában, hiszen ezelőtt csak médiafogyasztók voltunk, nem láttunk bele a műsorok és az újság készítésébe. Úgy gondolom, hogy az itt szerzett tudást a jövőben is hasznosítani tudjuk majd – mondta Thür Ivana, aki hozzátette, hogy a terepen töltött időt különösen élvezték.

- Reklám -