Egy újabb magyar est a fővárosban

337
11-zagrab

Zágráb – November 19-én, pénteken tartotta hagyományos összejövetelét Zágráb megye magyarsága, amelyen a megye vezetői mellett magyarországi önkormányzati képviselők is részt vettek.

A minden évben sorra kerülő eseménynek idén több mint száz résztvevője volt.

– Nagyon elégedett vagyok a részvétellel, eddig ez volt a legsikeresebb magyar est Zágráb megyében. Sajnos a megyében egyre kevesebben vagyunk. Én a magam eszközeivel mindent megteszek azért, hogy „kallódó” nemzettársaimat bevonjam a közösségbe, ily módon igyekszem lassítani a fogyást. Minden egyes magyarért harcolni kell – ezt üzente az új magyar kormány: én is harcolok a saját képességeimhez és lehetőségeimhez mérten – nyilatkozta lapunknak Berkes Imre, Zágráb megye magyar képviselője.

A megyei vezetőkön kívül eleget tett a meghívásnak a magyar Országgyűlés jegyzője, Móring József Attila, Csúcs Tibor Somogy megyei önkormányzati képviselő, Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke, Andócsi János és Szekeres Péter, az országos magyar koordináció társelnökei, valamint Balázs Piri Zoltán, a Zágráb városi magyar kisebbségi önkormányzat elnöke.

A talpalávalót a laskói Szepi bácsival „megerősített” kórógyi Aranycsárdás szolgáltatta.