Egy összetartó fiatal közösség

0
152
Rendszeresen tartanak kisebb összejöveteleket

A csúzai Ács Gedeon Ifjúsági Egyesület 14 évvel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy összehozza a falu fiataljait. Az egyesületben azóta több generációváltás is történt, ám a fiatalos lendület továbbra is töretlen.

A csúzai Ifjúsági Otthon, az úgynevezett diszkó környékén szinte folyamatos a mozgás, a falu fiataljai ott töltik szabadidejüket és ott találkoznak egymással. A patinás épület falai között rendszeresen tartanak kisebb összejöveteleket, születésnapokat, de az egyesület tagjai a sportot is nagyon szeretik, ezért összejárnak kézilabdázni, focizni. A tagok nemrég egy kispályás labdarugótornára is beneveztek. A sportágat a jövőben szeretnék komolyabban venni, céljaik közt szerepel egy állandó kispályás csapat létrehozása, ám előbb szeretett „diszkójuk” tatarozása, valamint a technikai fejlesztés a cél. Horvát Martin, az egyesület titkára bizakodva tekint az egyesületre.

– Jó látni, hogy a csúzai fiatalok ennyire elkötelezettek a közösségi élet iránt, és hogy tudunk egymásra számítani. Én bízom abban, hogy egyesületünk céljai megvalósulnak, hiszen a tagság egy valódi közösséget alkot. A legutóbbi fociélmény még jobban összekovácsolt minket, hiszen végre élesben is kipróbálhattuk magunkat – mondta Martin, aki hozzátette, hogy a csúzai „diszkó” ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és szeretettel várják a leendő új tagokat.