Eger látnivalóival ismerkedtek a szentlászlóiak

462

A HMDK szentlászlói alapszervezete és az Ernestinovói járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata szervezésében a szentlászlóiak egy csoportja egri kiránduláson vett részt.

A HMDK szentlászlói alapszervezete és az Ernestinovói járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata évente szervez magyarországi kirándulásokat.

Kelemen Dezső, a HMDK-szervezet elnöke, az önkormányzat alelnöke elmondta, a kirándulásoknak az a céljuk, hogy a résztvevők megismerjék történelmünk legfontosabb helyszíneit, emlékhelyeit.

Eger Magyarország egyik legszebb történelmi levegőjű városa. Jelentős kulturális központ számos híres múzeummal és műemlékkel, melyek közül kiemelkedik az egri vár, de kanyargós, szűk utcáin is szinte egymást érik a látnivalók, s a város épületeinek minden egyes kődarabja történelemről mesél. Az elmúlt évszázadok építészetének 184 kiemelkedő alkotása maradt fenn szinte érintetlen szépségében. Ezeknek ugyan csak egy kisebb részét sikerült megnézniük a szentlászlóiaknak, akik először jártak ebben a szép városban, de így is új élményekkel és magyarságukban megerősödve térhettek haza.