Cozombolis Kopácson

0
356
10-cozombolis-2


A kopácsi halpaprikás híre oly mértékben terjed, hogy egyre több híres ember ejti útba a volt halászfalut, csakhogy megízlelhesse az egyik halspecialitást.

Kopácson számos ismert ember, azt is mondhatnánk, hogy sztár megfordult, hogy szórakoztassa a Halásznapok elnevezésű nagyszabású rendezvény közönségét. Például Koós János, Kovács Kati, Márió, Hevesi Tamás, Balázs Pali, Szűcs Judit, Sebestyén Márta, Usztics Mátyás, Forgács Gábor, Ihos József. A helyi Arany János Kultúregyesületnek köszönhetően évente legalább egyszer Magyarország valamelyik ismert előadóművészének produkcióját élvezhetjük, de az utóbbi időben az sem ritka, ha egy sztár hétköznap tér be Kopácsra, csakhogy élvezhesse a helyi ételkülönlegességeket.

A kultúregyesület már évek óta jó kapcsolatot ápol a harkányi Művelődési Ház igazgatójával, Vasas Csabával, aki előszeretettel ajánlja Kopácsot mindenkinek, így az ismert személyeknek is. Legutóbb egy fiatal énekest, Cozombolist köszöntötte Kopácson Varga József, az Arany János Kultúregyesület elnöke.

Megkóstolni a híres halpaprikást

Cozombolis görög származású szolnoki dalszövegíró és énekes, akitől olyan slágereket hallhattunk már a rádiókban, mint a Zenétől felforr a vérem vagy a Valami most kezdődik el. Cozombolis Leonidász Péter maga írja a dalszövegeket és a zenét is, illetve állandó, barátaiból álló zenekarával járja az országot. Zenéje mediterrán hatásokat tükröző dallamos pop-reggae-rock, szövegei pedig igen sajátosak: szinte minden dala pozitív életérzést sugároz. A tehetséges énekes nemrég Kopácsra látogatott, hogy megkóstolja a helyi specialitást, közben pedig fiatal rajongói is megtalálták, hogy autogramot kérjenek tőle.

A kultúregyesület elnöke megmutatta a falut Cozombolisnak, majd a Zöld béka vendéglőben fogyasztották el a híres halpaprikást. A magyarországi énekesnek tetszett a kis falu, és elégedetten távozott.

Az ilyen és ehhez hasonló látogatások annak az ékes bizonyítékai, hogy Kopács tud mit felmutatni az odalátogató turistának, akik – ha elégedetten távoznak – terjesztik a jó hírét. A helyi kultúregyesület pedig továbbra is azon fog dolgozni, hogy minél szélesebb körben tegye ismertté a falu kultúráját, hagyományait.

10-cozombolis

                                             Cozmobolis kopácsi rajongóival