Birjáni töltöttpaprika-fesztiválon a várdaróciak

0
190

Birjánban (Magyarország) évente több rendezvényt is tartanak, ezekre a várdaróciakat is rendszeresen meghívják. Az 5. töltöttpaprika-fesztiválra egy busznyian érkeztek. A főzőversenyre is beneveztek egy csapattal, a délutáni kultúrműsorban pedig a várdaróci, laskói és kopácsi fiatalokból álló Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport mutatkozott be.

A magyarországi Birján és a horvátországi Várdaróc kapcsolata több mint 15 éve tart, azóta a két telepelülésen működő egyesületek rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein.

– Az elmúlt évek során folyamatosan látogattuk egymás rendezvényeit. Miután megszüntették a várdaróci helyi választmányt, vagyis a helyi önkormányzatot, mi a Várdaróc Magyar Kultúregyesület nevében folytattuk tovább az együttműködést – mondta el Micheli Zsolt, Várdaróc volt polgármestere, a Várdaróc Magyar Kultúregyesület elnöke.

A hazai és külföldi fellépésekre a Bethlen Gábor Alapnál és a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál elnyert pályázati támogatásból utazhatnak el az egyesület tagjai.