Betegségtől függően személyre szabja a masszázskezelést

0
154

„Fáj a háta, ízülete vagy a válla? Jöjjön el egy thai-masszázsra! Enyhítem a fejfájását, csontkovácsolom a járását” – hirdeti Gál Lívia Rita masszázs-szolgáltatását az interneten. Vele beszélgettünk munkájáról.

Gál Lívia Ritát olvasóink az újbezdáni kultúregyesületből ismerhetik: énekel a kórusban, valamint lelkes vezetője és tagja a színjátszó társulatnak. Főállásban a beremendi (Magyarország) önkormányzatnál dolgozik az ügyfélpult mögött, munka után, a délutáni órákban pedig masszőrként tevékenykedik.

– Három éve végeztem el a masszázstanfolyamot, s nemrég indult a vállalkozásom, amit egyelőre a Facebookon hirdetek. Kényeztető masszázson kívül többek között frissítő masszázst, thai- és shiatsu-masszázst, csontkovácsolást, izomnyújtást, izomlazító masszázst, sportmasszázst, lúdtalpkezelést, továbbá szépészeti kezeléseket vállalok – tudtuk meg Líviától.

Gál Lívia Rita

Különféle egészségügyi gondokkal fordulhatnak hozzá

Számos egészségügyi problémával fordulhatnak Ritához, ő pedig a betegségtől függően személyre szabja a kezelést.

– A legtöbben általában derék- vagy ízületi fájdalommal, nyaki problémával érkeznek hozzám. Nemcsak az idősebb korosztályról van szó, hanem középkorúakról is, akik például ülőmunkát végeznek, azok nyaki, háti, deréktáji panaszokkal, akik egész nap talpon vannak, azok csípő-, forgó- és térdproblémákkal fordulnak hozzám, de napjainkban sokan szenvednek stressztől is, amin a relaxáló masszázs enyhít. A thai-masszázs minden izomcsoportot és csontot, porcot megmozgat, ami kiváltképpen hasznos az ízületi betegeknek. A shiatshu-masszázzsal pedig a gerincsérvvel vagy derékideg-becsípődéssel érkezőknek segíthetek. A csontkovácsolás kissé kellemetlen, de hatásos módszer az elmozdult csontok, lábujjbütyök, bokaficam, térd, forgó vagy csípő helyreállítására – sorolja Lívia.  

A csontkovácsolással kapcsolatban megjegyezte, nem fájdalommentes, de segítségével orvosolhatók a fent említett problémák, műtét nélkül.

– Volt egy páciensem, aki húsz évig élt kificamodott forgóval. Ennyi ideig nem tudott a bal oldalán feküdni. Felkészítettem rá, hogy egy ilyen régi sérülést helyrehozni nem fájdalommentes, és kell egy-két hét, mire a csontkovácsolás után a forgó rendbe jön, de utána minden tökéletes lesz. A néni azóta is hálás, hogy megszabadítottam a fájdalomtól, és a mai napig kijár a kertbe, pedig kilencven éves – meséli Lívia.

Azt is elmondta, minden masszázsnak vannak kizáró okai (például a szívelégtelenség), így a kezelés nála mindig azzal kezdődik, hogy kitöltet páciensével egy egészségügyi állapotfelmérőt.

A jövőben bővítené szolgáltatásait, ötletei között szerepel a végleges szőrtelenítés és a köpölyözés, mely remek fájdalomcsillapító és izomlazító. Emellett rendkívül jó zsírégető módszer a vákuumos kezelés. Ismereteit folyamatosan tanulással, tanfolyamokon való részvétellel bővíti.

Abban bízik, egyszer állandó helyiséget rendezhet be masszázsszalonnak. Addig is rendelésre házhoz megy a közeli településeken régiónkban. Aki igénybe venné szolgáltatásait, forduljon hozzá és egyeztessen időpontot a 091-795-0819-es telefonszámon.