Bajai főiskolások a Drávaszög értékeivel ismerkedtek

265
08-ejf-4

Néhány héttel ezelőtt elméletben, a múlt héten pedig a gyakorlatban is megismerkedtek a bajai Eötvös József Főiskola hallgatói a Drávaszög értékeivel, az egykor használt vízgazdálkodási eszközökkel.

Május végén az Eötvös József  Főiskola hallgatói egy szakmai előadás során ismerhették meg  a horvátországi magyarság külhoni értéktárában megtalálható vízgazdálkodási eszközöket. Az előadást a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetsége képviseletében Micheli Tünde, a szövetség elnöke tartotta. A látókörbővítő és gondolatébresztő előadást követően a hallgatók kérdéseket tehettek fel, majd a Media Hungarica Horvátországi Magyar Művelődési és Tájékoztatási Intézet által készült Kopácsi halászat című dokumentumfilm levetítésére is sor került. Farahó Zsolt, az intézet igazgatója a főiskolai hallgatókat az előadáson hallottak és a dokumentumfilmben megismert halászati eszközök és módszerek korhű megismerése és megismertetése érdekében a Drávaszögbe invitálta.
A hallgatók kétnapos drávaszögi látogatására a múlt héten került sor, amikor a szakmai program mellett személyesen tapasztalhatták meg a Kopácsi-rét Természetvédelmi Park madárvilágának sokszínűségét. A sétahajózás mellett a vidékünkre jellemző gasztronómiai sajátosságokat is megízlelhették. A hallgatók és a kísérő tanárok kellemes tapasztalatokat szerezve köszöntek el munkatársainktól.

 

08-ejf-1

 

{fcomments}