Az ajándékozás jutalma színházlátogatás

212
10-kopacsi-bobita-2

A kopácsi kisgyerekek éve óta karácsony tájékán sorra felkeresik a településükön élő idős embereket, akiket ajándékcsomaggal lepnek meg. Jótéteményüknek idén jutalma is volt, a kopácsi Arany János Kultúregyesület a hó végén egy pécsi színházlátogatást szervezett számukra.

 

Az idős embereknek nagyon sokat számít egy kis törődés és odafigyelés, különösen ünnepek táján. Erre tanítja Ruzsicska Ilonka kopácsi óvónő is a gyerekeket, akinek a kezdeményezésére évek óta karácsony előtt az óvodások sorra felkeresik a település idős embereit. Énekelnek nekik és egy élelmiszercsomaggal is meglepik őket, amelybe mindig kerül egy, az óvodások által készített ajándéktárgy is. A HMDK kopácsi alapszervezete és a Bellyei járás támogatásából vásárolták a csomagokat.
– Minden évben nagy örömmel és lázasan készülődnek erre az eseményre a gyerekek, a karácsonyi énekek tanulása mellett 120 karácsonyi képeslapot is készítettünk, amelyeket a csomag mellett adtak át a gyerekek – mondta Ruzsicska Ilonka.
A kopácsi gyerekek már egy évtizede teszik szebbé ajándékaikkal és látogatásukkal idős embertársaik ünnepét. Többek között ez volt az egyik „oka” annak a pécsi kirándulásnak is, amelyet a helybéli Arany János Kultúregyesület szervezett a kopácsi gyerekek számára.
Varga József, a kultúregyesület elnöke azt mondja, a Bóbita Bábszínházzal a kopácsi óvódások és iskolások mellett az egyesület gyermektánccsoportját, az egyesület gyerektagjait szerették volna egész éves munkájukért megjutalmazni. A 2014-es év utolsó szombatján így a bábszínházban először egy kézműves foglalkozáson vettek részt, majd a Torzonborz, a rabló című előadást nézték meg.

 

{fcomments}