Az adventre hangolódnak a haraszti fiatalok

0
71

Gyönyörű adventi koszorúk készülnek a Haraszti Ifjúsági Egyesület (HIE) kreatív szakkörének a foglalkozásain, melybe hamarosan a gyerekek is bekapcsolódnak.

Kreativitásáról már a magyar kultúrát és hagyományokat bemutató szemléjükön is bizonyságot tettek a haraszti fiatalok. Októberi nagyrendezvényük természetesen még őszi dekorációval volt tele. Most pedig már az adventi időszakhoz közeledünk – mondja Csiszár Norbert, az ifjúsági szervezet elnöke –, így a nemrég indult műhelyfoglalkozásaink résztvevői már karácsonyi díszeket, adventi koszorúkat készítenek, ily módon is hangolódva az ünnepekre.

– A karácsony a legszebb ünnepünk, aminek minden évben különös figyelmet szentelünk. Idén is egy teljes programsorozattal készülünk rá, közösen díszítjük fel a faluközpontot, műhelyfoglalkozásunkba pedig bevonjuk a gyerekeket is. December 18-án tartjuk karácsonyi záróműsorunkat, melynek keretében a betlehemezés hagyományát is felelevenítjük – nyilatkozta Csiszár Norbert, hozzátéve, ez utóbbi abból fog állni, hogy gyerekek társaságában felkeresik Haraszti időskorú lakosait, hogy egy kis csomaggal és karácsonyi énekekkel tegyék szebbé számukra az ünnepeket. Adventi programjaikon kívül egy kiállítás is szerepel még a HIE idei tervei között, régi fényképek segítségével idéznék fel a falu múltját.

Az egyesület kézműves foglalkozásai a Bethlen Gábor Alap és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósulnak meg.