Autókozmetika „korlátok nélkül”

0
240
Kovács Krisztián
Kovács Krisztián

Tavaly év végén nyílt meg a Drávaszög első autópolírozó és mélytisztító műhelye. A dárdai vállalkozást Kovács Krisztián vezeti, szolgáltatásai közt minden megtalálható, ami guruló kedvencünk kozmetikai ápolásához szükséges, legyen szó akár külsőről, akár belsőről.

Kovács Krisztián kiskora óta érdeklődik az autók iránt. Már óvodásként is folyton nagyszülei autólakkozó műhelyében figyelte a munkálatokat, ezért nem volt számára kérdéses, hogy mivel szeretne foglalkozni felnőttként. Az eszéki szakközépiskola elvégzése után ellenben nem talált a környéken munkát, ezért Írországban próbált szerencsét. Többévnyi külföldi munka után végül úgy döntött, hogy hazatér és saját vállalkozásba kezd. Mivel egyik legfőbb hobbija saját kocsijának az ápolása volt, úgy döntött, hogy autókozmetikával foglalkozó műhelyt nyit.

Krisztián vállalkozásának a kínálatában szinten minden megtalálható, ami egy autó ápolásához szükséges. Polírozás, lakkvédelem, fényszóró-polírozás, mélytisztítás, részletes tisztítás, kémiai tisztítás – semmi sem jelent akadályt számára, ezt tükrözi a cég neve: No Limit, ami angolul annyit tesz, korlátok nélkül (pontosabban: nincs felső határ).

– Amikor belevágtam a dologba, tisztában voltam vele, hogy ezt csak maximális profizmussal lehet csinálni, hiszen egy szakszerűtlen polírozás akár tönkre is teheti az autó fényezését. Éppen ezért folyamatosan képzem magam, hogy ne jelentsenek akadályt az igényesebb feladatok sem – mondja Krisztián, hozzátéve azt is, hogy több tanfolyamot is elvégzett Zágrábban, ahol a legjobb mesterektől tanulhatta meg a szakmai fogásokat. Természetesen nem csak polírozásból áll a munkája, a legtöbben kémiai tisztításra hozzák hozzá járműveiket. De úgynevezett részletes tisztítást is vállal, melynek során minden kis zugot kipucolnak, ami után a kocsi gyakorlatilag olyan tiszta lesz, mint új korában. Az ilyen aprólékos takarítás általában egy egész napot igénybe vesz.

Az igényes munka elképzelhetetlen profi felszerelés és minőségi tisztítószerek nélkül, éppen ezért Krisztián mindenből a legjobbat használja. A polírpasztákat Japánból és Amerikából, a kémiai tisztításhoz szükséges szereket pedig Németországból szerzi be. Munkájára garanciát is vállal, mely művelettől függően egytől három évig terjedhet.

– A klienseim eddig, úgy tűnik, hogy elégedettek a munkámmal, többen jelezték, hogy legközelebb is hozzám jönnek, mivel az áraim is kedvezőbbek, mint az eszéki műhelyekben. Igyekszem mindent lelkiismeretesen csinálni, fontos számomra, hogy megbízóim elégedettek legyenek, hiszen erre a vállalkozásra alapoztam a jövőm, és ebből szeretnék megélni –  mondta Krisztián.

Polírozással a legtöbb felületi karcolás eltüntethető a járművekről, a besárgult fényszórók pedig a kezelés után visszanyerik újkori fényüket. A kémiai tisztítás pedig azért fontos, mert amellett, hogy tisztává varázsolja autónkat, fertőtleníti is, ami használt kocsi vásárlásakor különösen ajánlott.