Átutalták az óvodaidíj-támogatás első részletét

0
43

A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított nagyszabású Kárpát-medencei óvodafejlesztési programot, amelyben horvátországi szakmai partnere a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF). A horvátországi program keretében számos beruházás és pályázat valósult meg, valamint negyedik éve pályázhatnak a szülők óvodaidíj-támogatásra, melynek első részletét a napokban utalták át a kedvezményezettek számlájára.

Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője lapunkat tájékoztatva elmondta, hogy az előző évekhez hasonlóan most is három részletben történik az utalás. Az első részlet utalására (a 2020. év szeptemberétől decemberéig terjedő időszakra) március 18-án került sor.

– Itt havi 250 kúnás összegről van szó, így annak a pályázónak, akinek a gyereke négy hónapot járt óvodába, ezer kúnát utaltunk át – mondta Pálinkás Krisztián, aki hozzátette, kéri a szülőket, ellenőrizzék, hogy megérkezett-e a támogatás, ha ez nem történt meg, azt jelezzék a 031 275 480-as telefonszámon vagy a pedagogus-forum@os.t-com.hr e-mail-címen.

- Reklám -

Az óvodai díj résztámogatására azok a szülők jogosultak, akiknek gyermeke magyar nyelvű óvodai nevelési programban vesz részt, és igényelte a támogatást. A támogatás, amely a minőségi magyar óvodai oktatást szolgálja, a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programja keretében, a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósul meg.