Amikor újra kisüt a nap

26

Kata a harmincas éveiben járt. Mindenki azt mondta, hogy ez a legszebb időszak az életében, használja ki. Három gyönyörű gyermeke volt, de a testén nem látszottak a szülések nyomai. Szép nő volt, és boldog házasságban élt.

De aztán megtudta, hogy a férjének viszonya van valakivel. Egy világ dőlt össze benne, elképzelni sem tudta, hogy véget érjen kettejük közös élete. Voltak napok, amikor úgy érezte, hogy fizikailag nem bírja tovább, persze a lelke fájt jobban. Nem akart elvált, egyedülálló háromgyerekes anya lenni.

Próbálta megőrizni méltóságát: lakást bérelt, majd odaköltözött a gyerekekkel. Nehezen tudták megszokni a szűkös helyet, és azt, hogy az apjuk nincs többé velük.

Egy nap megtudta, hogy az a nő, akivel a férje megcsalta, és még csak nem is volt igazán csinos, el volt jegyezve. Próbált belenyugodni a sorsába, és várta, hogy hogyan alakulnak majd a dolgok.

Meglepődve tapasztalta, hogy milyen jól elvan a gyerekekkel egyedül. Mire vége volt a napközinek, addigra az ő műszakja is lejárt. Csendes, meghitt kapcsolat alakult ki köztük, és valahogy nyugodtabb is lett az életük.

Egy bevásárlás alkalmával „leszólította” férje szeretőjének a volt vőlegénye. Úgy tűnt, „kinyomozta”, hogy menyasszonya milyen családot tett tönkre. Károlynak hívták, aki meglepődve fedezte fel Kata szépségét és odaadó anyaságát. A férfi segített neki a csomagokat kivinni az üzletből, és az autóját is felajánlotta, hogy hazaviszi őket. Hamarosan a gyerekek is feloldódtak, és megbarátkoztak az új ismerőssel. Be is invitálták kis lakásukba.

Később is gyakran meglátogatta őket, hogy segítsen nekik. Kedves és figyelmes volt, és mindent megtett, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Kata még soha nem találkozott ilyen emberrel, aki ekkora alázattal tudott adni úgy, hogy közben nem foglalkozott azzal, hogy vissza is kapja a törődést. Úgy történt, ahogy az várható is volt: egymásba szerettek.

Alig telt el hat hónap, amikor Károly felajánlotta, hogy költözzenek hozzá, hiszen ott állt az új háza, csak a család hiányzott belőle…

Azóta ismét süt rájuk a nap, boldogok. Mindketten feldolgozták a múltat, és csak a jelen fontos a számukra, amelyben örülhetnek új családjuknak.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.