A zágrábi kritériumok továbbra is szigorúak

0
130

Megjelent a Kisebbségi Tanács nyilvános pályázata, amelyre december 28-ig lehet jelentkezni. – Az előző évekhez hasonlóan most is szigorúak a kritériumok, idén is elektronikus formában kell pályázni – mondja Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke, aki a HMDK-s pályázatírást segíti és koordinálja országszerte.

Az előző években megszokott időpontban, vagyis november végén jelentette meg aktuális pályázatát az Aleksandar Tolnauer vezette Kisebbségi Tanács (KT). A KT nyilvános pályázatára kisebbségi civil szervezetek és intézmények jelentkezhetnek programjaikkal, a támogatásokat az állami költségvetésből biztosítják. Idén is elektronikus formában kell pályázni, a határidő december 28.

– A HMDK-ban csakúgy, mint minden évben, most is szervezetten történik a pályázatírás. Munkatársaimmal együtt folyamatosan elérhetők vagyunk az egyesületeink vezetői számára. Abban az esetben, ha igénylik, a járványügyi előírásokat betartva természetesen most is segítünk a pályázatírásban, amely részben egyszerűbbé vált a Kisebbségi Tanács elektronikus pályázati rendszerének köszönhetően, amelyet a legtöbben már ismernek, így olajazottabban történik a jelentkezés – mondja Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke, aki a HMDK-s pályázatírást vezeti és koordinálja országszerte.

Az ügyvezető elnök hozzátette, a Plenković-kormány és a kisebbségi képviselők kiváló együttműködésének köszönhetően idén rekordösszegű támogatásban részesültek a nemzetiségek programjai, így a magyarságéi is. Az idei rendkívüli helyzetre való tekintettel módosították a támogatások felhasználási kritériumait, így ennek megfelelően kell majd az idei összegeket a jövő év elején elszámolni, ami – a pályázatíráshoz hasonlóan – szintén szervezett keretek között történik majd.