A színjátszók első tábora

0
41

A Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport első táborára július 10-12. között került sor. A három nap alatt, miközben csapatépítő és színészmesterség-tréningeken vettek részt, egyúttal előadásra is készültek a diákok.

A Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport tavaly szeptemberben alakult, azóta töretlenül folyik a társulat munkája. A karantén csendes időszakát követően táborozni gyűltek össze a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban (HMOMK).

– A tábort eredetileg áprilisra terveztük, a tavaszi gyermekszínjátszó találkozókra való felkészülés záróakkordjaként. A járványhelyzet miatt sajnos elmaradtak a találkozók és a tábor is, viszont így igazi nyári tábor lett ez a három nap – mondta Ferenczy Nikolett, a csoport vezetője.

A csoport továbbra is a személyiségfejlesztést tartja elsődleges céljának, ezt szolgálták a tábor tréningjei. Az önismereti, csapatépítő foglalkozásokon kívül a színészi képzés is elsősorban az asszociációs, improvizációs képességekre irányult, ami a résztvevők összhangját, egymásra figyelését, a gondolkodásuk rugalmasságát fejlesztette. A tréningeket Ferenczy Nikolett, Molnár Zsuzsanna és Kántor Evelin vezették.

– Egy ilyen tábor elsősorban is nem hollywoodi csillagokat képez ki. A cél az, hogy a gyerekek megtanuljanak jobban figyelni és reagálni egymásra, közösen megoldani problémákat, megtalálják, hogy hogyan tudnak egy csoport működéséhez a saját egyéni értékeik alapján hozzájárulni, hogyan tudják ezeket a képességeiket fejleszteni. És persze az is, hogy mindeközben jól érezzék magukat, végtére is egy nyári táborról van szó – foglalta össze a csoport vezetője.

A táborban a tréningeken kívül próbákat is tartottak. A csoport egy, a némafilmek korszakát idéző előadással készül jelenleg, amit szeptemberben az Eszéki Magyar Napokon fognak majd bemutatni.

A Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport a Zrínyi Magyar Kultúrkörhöz tartozik, 2020. évi működését a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából valósítják meg.