A népzenei vetélkedő Kőgyesi Melitta nevét viseli majd

178
09-nepezenei-vetlkedo

Laskó – A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma április 20-án, a laskói iskolában rendezi meg a sorrendben 9. népzenei vetélkedőt, amely ettől az évtől Kőgyesi Melitta nevét fogja viselni.

A népzene a nemzeti kultúra szerves részeként mindig fontos szerepet töltött be az emberek életében. Habár napjainkra a népdal népszerűsége csökkent, a verseny iránt minden évben nagy az érdeklődés.

– A vetélkedőre évek óta a laskói általános iskolában kerül sor, ezért Lábadiné Kedves Klára tanárnővel együtt úgy gondoltuk, hogy Kőgyesi Melittáról, az intézmény egyik kiváló tanulójáról neveznénk el. Melitta nagyon szépen énekelt, számos versenyen szerzett hírnevet az iskolának. Sajnos nagyon korán és hirtelen hagyott itt bennünket. Ezzel a gesztussal az a célunk, hogy emléke ne merüljön feledésbe. Miután egyeztettünk a családdal és a beleegyezésüket is megkaptuk, fényképeket, hanganyagokat is gyűjtöttünk róla, amit majd az április 20-i, sorrendben 9. népzenei vetélkedőn be is mutatunk – mondta el lapunknak Kettős Zsuzsanna tanárnő, a vetélkedő egyik szervezője.

Mint minden évben, az idén is mindegyik magyar általános iskola meghívást kapott a versenyre, énekes és hangszeres kategóriában mérettetnek meg majd a gyerekek, külön az alsósok és külön a felső tagozatosok.