A magyar gasztronómiát népszerűsítik

0
25

A Pakráci Magyarok Közössége a magyar gasztronómiát népszerűsítette a Pakráci Nyár keretében szervezett prekopakrai néptánc-fesztiválon, egy héttel később pedig a cseh kisebbség rendezvényén.

A Pakráci Magyarok Közössége 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy ápolja és megőrizze a térség magyar hagyományait. Legjelentősebb rendezvényük a Pakráci Magyar Nap, melyet minden év tavaszán megtartanak, de szinte nincs a környéken olyan esemény, amelyen ne vennének részt. Kiváló kapcsolatokat ápolnak több környékbeli és magyarországi szervezettel is, ezért az anyaországban is gyakran vendégeskednek. Odaadó munkájukat Pakrác város vezetése is felismerte, és idén tavasszal, a város napja alkalmából szervezett ünnepségen kitüntetésben részesítette a szervezetet.

– A környék minden rendezvényére meghívást kapunk, így a Pakrác városához tartozó Prekopakra helységben szervezett eseményen is ott voltunk magyar standunkkal szeptember 12-én. Ez az esemény volt egyébként a Pakráci Nyár záró rendezvénye – mondta Fa Josip, a Pakráci Magyarok Közösségének elnöke.

- Reklám -

Jó kapcsolatot ápolnak más környékbeli kisebbségi egyesületekkel is, így egy héttel később részt vettek a cseh szervezet Knedlički elnevezésű eseményén is.