A L’art pour l’art Társulat előadását nézték meg a csúzai színjátszók

378

A csúzai Jókai Mór Kultúregyesület Pódium Amatőr Színjátszó Társulata múlt szombaton Mohácsra látogatott, a L’art pour l’art Társulat színházi estjére.

A L’art pour l’art Társulat tagjai – Szászi Móni, Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt – több mint két évtized legjobb színpadi jeleneteit adták elő a mohácsi Kossuth filmszínházban, a műsor nézői voltak a csúzai színjátszók és színházkedvelő fiatalok is.

– Mindig is közel állt hozzánk a L’art pour l’art Társulat által képviselt abszurd humor, repertoárunkban a klasszikus kabarédarabok mellett a Besenyő család néhány jelenete is szerepelt már. Éppen ezért nagy öröm volt számunkra, hogy élőben is láthattuk a tévéből már jól ismert nagy nevettetőket – nyilatkozta lapunknak Pinkert Ilona, a Pódium vezetője.

Hozzátette, tanulságos is volt számukra az előadás. A Besenyő család Anti bácsijától például megtanulhatták, hogyan kell „csapni a szelet”, Besenyő Pista bácsitól pedig a kolbászidomítás fortélyait leshették el. Emellett sok-sok verset és örökzöld dalokat is hallhattak, amelyek csak úgy hemzsegtek a szójátékoktól, és személyesen is megtapasztalhatták, amit a magyar abszurd humor képviselői szlogenjükben is hirdetnek, hogy „a L’art pour l’art Társulat nem egyszerűen humort író és előadó művészek alkotócsoportja, a L’art pour l’art: világnézet.”