A Kölcsönlakás Sepsén

0
65

November 23-án telt házas vidám estre került sor a sepsei HMDK-egyesület szervezésében. A sepseiek a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszóit hívták vendégszereplésre, akik a Kölcsönlakás című bohózatot adták elő a kultúrotthon nagytermében.

Aktív őszt tudhat maga mögött a sepsei HMDK. Az elmúlt hetekben kórustalálkozót és néptáncfesztivált is szerveztek, most pedig telt házas vidám estet tartottak a bezdáni színjátszók részvételével. A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület amatőr színészei ezúttal a Kölcsönlakás című vígjátékot adták elő, mely elsöprő sikert aratott a sepsei közönség körében.

– Régi tervünk volt, hogy egyszer Sepsére is elhozzunk egy egész estés színdarabot, hiszen a falubeliek nagyon szeretik a színházat. A bácsbezdániak produkcióit már több alkalommal láttuk, és mindig nagyon élveztük, ezért döntöttünk úgy, hogy őket kérjük föl vendégszereplésre – mondta Prosszer Horvatin Szanella, a sepsei HMDK alelnöke.

A sepsei kulturális maraton jövő héten is folytatódik, amikor is adventi estet tartanak majd. A december 6-ai rendezvény alkalmából a Mikulás is ellátogat a sepsei gyerekekhez, és meg is ajándékozza a jó magaviseletűeket…

A rendezvényeket a Bethlen Gábor Alap és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósítják meg.