A hétvégén tartotta tisztújító kongresszusát a Fidelitas

0
62

Dr. Illés Boglárkát választotta új elnökévé a Fidesz-MPSZ ifjúsági szervezete, a Fidelitas hétvégi tisztújító kongresszusán Budapesten, amelyen a párt vezető politikusai, valamint külhoni ifjúsági vezetők is felszólaltak.

A Fidelitas a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség egyik legnagyobb szövetségese, a párt ifjúsági társszervezete. A szervezetet nemzeti szabadelvű, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású fiatalok hívták életre 1996-ban. A Fidelitas éves szinten több ezer fiatalt von be a magyar politikai élet vérkeringésébe, ami biztosítja Magyarország legnagyobb keresztény-nemzeti elköteleződésű politikai közösségének zavartalan működését és folyamatos megújulását. A Fidelitas olyan fiatalok közössége, akiket foglalkoztatnak a társadalmunkat érintő legfontosabb közéleti kérdések, problémák és a lehetséges megoldások. A szervezetet az elmúlt években Böröcz László vezette, aki idén betöltötte 35. életévét, ezért többé már nem számít ifjúkorúnak. A Fidelitas élére szombaton új elnököt választottak dr. Illés Boglárka személyében, aki egyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára is.

A tisztújító kongresszuson számos magyar vezető politikus felszólalt. Kövér László házelnök a nemzettagadókkal szembeni harc fontosságára hívta fel a figyelmet, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a kormány és a fiatalok kapcsolatáról beszélt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar külpolitika irányairól és a fiatalok ebben betöltött szerepéről szólt.

A kongresszusra határon túli ifjúsági vezetők is meghívást kaptak, akiknek szintén lehetőségük nyílt szólni a kongresszus résztvevőihez. A horvátországi magyarságot Hordósi Dániel, a HMDK elnökségi tagja képviselte, aki a Fidelitas és a HMDK jó kapcsolatáról beszélt.