A festőszakkör újabb bemutatkozása

69

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete festőszakkörének újabb kiállítása nyílt meg a múlt héten, ezúttal a Fiume közeli Kosterna település könyvtárában.

A rijekai (Fiume) székhelyű HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete keretein belül egy nagyon aktív festőszakkkör is működik, amelynek tagjai rendszeresen állítják ki munkáikat. Fiume mellett a Drávaszögben, Szlavóniában és Magyarországon is bemutatkoztak már.

– A múlt héten Kosterna településen mutattunk be egy válogatást az alkotásokból, amelyeknek a Szagolj meg! elnevezést adtuk, miután az összes festményen különböző virágokat örökítettek meg az alkotók – mondta Šibalin Klepac Zdenka, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének elnöke, aki hozzátette, az egyesület amatőr festői hetente egyszer járnak össze alkotni székházukban. Ezt a tevékenységüket a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából valósítják meg.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.