A csúzai rockzenekar

264
12-riport3---hordsi-dniel

Csúza – A zenekar-alakítási szándék a két fiú rockzene iránti szeretetéből fakadt. Hasonló érdeklődésű társaikkal létrehozták a Dark Thunder rockzenekart. A fiúk azóta számos fellépésen vannak túl, és komolyan gondolják a zenélést.

Talán a rock a legnagyobb „zenekarszülő” műfaj, a rockerek közül sokan ragadnak gitárt, és hosszabb-rövidebb időre zenekart is alapítanak. Hosszú távon azonban csak a legjobbak és a legelhivatottabbak képesek fennmaradni.

Egy csúzai rockzenekar ötlete még az általános iskola hetedik osztályában megszületett Hordósi Dániel és Tarnai Attila fejében. Elvarázsolták őket az olyan nagy kedvencek koncertjei, mint az Iron Maiden vagy a Black Sabbath. Elhatározták, hogy ezek nyomdokaiba lépnek. Első lépésként hangszereket kellett beszerezni. Két év telt el aktív gyakorlással, és egy percig sem jutott eszükbe, hogy feladják álmukat. Zenekaruk 2008 őszétől létezik, és egy évnek kellett eltelnie az első koncertig, erre 2009 szeptemberében került sor. Tarnai Attila a zenekar énekese, ő elektromos gitáron is játszik, Gorjanac Krisztián dobol, Csurman Krisztofer áll a billentyűk mögött, Hordósi Dániel pedig basszusgitáron játszik.

 

A ’80-as, ’90-es évek nagy slágereit játsszák

A Dark Thunder név mellett döntöttek, ami sötét villámot/mennydörgést jelent. Azért választották, mivel ez arra utal, hogy „kemény zenét” játszanak, emellett egyfajta „betűrejtvényt” is tartalmaz, a két alapító tag neveinek kezdőbetűit.

A 2009-es kezdet óta számos helyen jártak, többek között Vukováron, Pozsegán, Kecskeméten, Szabadkán, Zentán, Odzakon???, Eszéken és természetesen a közeli településeken is. Jelenleg egy nagyszabású nyári turnéra készülnek, aminek az első állomása Orahovicán lesz június 1-jén, valamint nagy az esélye annak, hogy ott lehetnek a régió egyik legrangosabb rockzenei fesztiválján, a pécsi Rockmaratonon is. A tavasz folyamán azonban változott az összetétel, a bandába új dobos, új billentyűs és új énekes is érkezett. Az általuk játszott zene nagyrészt feldolgozásokból, azon belül is a ’80-as, 90-es évek nagy slágereiből áll. Mint azt Hordósi Dániel lapunknak elmondta, terveik szerint nemsokára közönség elé állnak első saját számukkal is. Céljuk, hogy a jövőben még több helyen felléphessenek.

 

Kitartanak a zenekar mellett

A zenekar egyik alapítója, Hordósi Dániel jelenleg Budapesten tanul, így sajnos a próbákat nem tudják olyan rendszerességgel tartani, mint szeretnék. Általában a hétvégéken gyakorolnak, és ilyenkor kerül sor a fellépésekre is.

Ezek a fiatalok nagyon szeretnek zenélni, bár tudják, hogy nem olyan dologba fogtak, amivel könnyen sikeresek lehetnek. A rockzenekarok számára ugyanis rögös az út a sikerig. Dániel szerint ahhoz, hogy komolyabb eredményeket érjenek el, elsősorban nagy ismeretségi körre és rengeteg kitartásra van szükség. Riportalanyom nem egy olyan együttest ismer, akik a Dark Thundernél később alakultak, és az említett kitartás, a kompromisszumkészség és a megfelelő szervezés hiányában már nem működnek.

Ilyen azonban egyelőre nem fenyegeti a csúzai fiatalokat, akik a mögöttük hagyott négy esztendő alapján bizakodóak zenekaruk jövőjét illetően.

12-riport-1