A boldogító tengerparti igen, és akik mögötte állnak

0
1266

Az orgona még alig, de az esküvői szezon javában virágzik, és a korlátozások feloldása után végre a rendezvényszervezők is gond nélkül megvalósíthatják a házasulandók minden vágyát. Az egyik népszerű újdonság a tengerparti esküvő, amely magyar szakembereink együttműködése révén immár bárki számára elérhető az Adrián. Egy szertartásvezető és egy virágkötő közös projektjeként jött létre a Nautical Wedding, a tengerparti esküvők álomgyára.

Bolykyova Alexandra felvidéki származású szertartásvezető húsz éve él a horvát tengerparton, a Drávaszöghöz pedig a szíve köti, hiszen párja révén Kopácsot is az egyik otthonának tekintheti. Az év nagy részében Trogirban foglalkozik szállásközvetítéssel, valamint idegenvezetéssel, magyar, horvát vagy szlovák nyelven, amelyikre éppen igény van. Munkája során nemegyszer érdeklődtek nála, főleg Magyarországról, hogy szeretnék az Adrián kimondani a boldogító igent, de erre nem találtak lehetőséget. Alexandrától, vagy ahogy mindenki szólítja, Szenditől pedig nem állt messze a téma, hiszen szertartásvezetői képesítéssel is rendelkezik, a családja pedig már 20 éve ezzel foglalkozik.

Molnár Mónika, Kuruc Veronika és Bolykyova Alexandra

– Engem a gyerekkorom óta végigkísér az esküvőszervezés, mivel a szüleim is ezzel foglalkoznak. Ezért úgy döntöttem, hogy ötvözöm a két dolgot, és létrehoztam a Nautical Wedding nevű céget. A név adott volt, hiszen exkluzív esküvőket szerettem volna szervezni a tengerparton, amelyre sor kerülhet hajón, vitorláson, katamaránon, különböző jachtok fedélzetén. Belegondoltam abba, hogy egy gyönyörű menyasszonyi ruhában, csodás virágokkal kidekorált hajón, a tenger közepén milyen lehet kimondani a boldogító igent – tudtam meg Szenditől.

Kihívás a szakembereknek, nagyobb élmény a házasulandóknak

Szendit baráti kapcsolat fűzi a kopácsi virágkötőhöz, Kuruc Veronikához, akit felkért az esküvőszervezői csapatba, így téve teljessé a szolgáltatási csomagot. Szervezési szempontból egy tengerparti esküvő egészen más előkészületeket és jelenlétet igényel, mint a hagyományos, teremben megtartott ünnepély.

– Tavaly volt az első közös szervezésű esküvőnk Trogir tengerpartján. Érdekes, komolyabb kihívás volt, de a végén mi is, és ami még fontosabb, a pár is nagyon elégedett volt. Nekem ezzel egy rági  álmom teljesült, hiszen én is egy „virágos“ családból származom. Megtisztelő volt Szendi felkérése, hogy dolgoznék-e velük együtt. Elsőként a kopácsi Family Campingben szerveztünk meg egy lánybúcsút és egy esküvőt, ami olyan sikeres volt, hogy utána továbbléptünk a tengerpart irányába. Amikor az esküvő után leülünk a párral, és azt mondják, „köszönjük, minden úgy volt, ahogy elterveztük, és ez nélkületek nem jöhetett volna létre“, felemelő érzés keríti hatalmába az embert – mondja Veronika.

Teljes körű szolgáltatás a párra szabva

Egyre népszerűbb a tengerparti esküvő. Az pedig, hogy az Adrián a párok akár magyar nyelven is kimondhatják az igent, sokakat érdekel. Ebben a Nautical Wedding egyedülálló a horvát tengerparton.

– Egy komplex szolgáltatást biztosítunk a párok számára, tehát szinte minden szervezési feladatot leveszünk a vállukról, és abban segítjük őket, hogy valóban a nagy napjukat élhessék át. A szállástól kezdve a zenekaron át a dekorációig mindenben tudunk segíteni. Szertartásvezetőként olyan szöveget írok számukra, ami nem sablonos, hanem róluk szól. De segítünk az önkormányzati papírok intézésében, ha szükséges, hivatalos tolmácsot is hívunk. A nyugat-európai országokban az esküvőszervezők szolgáltatása nagyon népszerű, és azt tapasztaljuk, hogy egyre többen igénylik nálunk is. A csapatunkat fotós-videós is erősíti, akár drónos felvételeket is tudunk készíteni. Úgy érzem, hogy nagyon jó csapat jött össze, családias a légkör, de ami miatt igazán jók tudunk lenni, az az, hogy mindenki szívvel-lélekkel dolgozik – mondta el Szendi.

A Nautical Wedding csapatát nemrég bízták meg egy ősszel tartandó,  igazán különleges, horvát-indiai esküvő megszervezésére, amire már most elkezdték a készülődést. Komoly kihívásoknak kell megfelelniük, de ezt nem bánják, hiszen ahogy mondták, a munkájuk nem más, mint az álmok valóra váltása.