Zmajevac danas: Neprohodni pločnici, blatni nanosi u dvorištima – čelništvo Općine Kneževi Vinogradi niti to ne smeta!

Općina Kneževi Vinogradi – na način kako je vide mještani

0
48

Najmirniji dio Zmajevca je Ulica Rajna. Niz kuća koji se proteže od škole do Željezničke ulice, nažalost, daleko je od idile za kišnog perioda, naime najveći dio pločnika je godinama neprohodan. To stanje uopće ne uznemirava čelništvo općine.

ŠKOLARCI SU PRISILJENI PJEŠAČITI PO KOLNIKU!

Prije deset godina su stanovnici Ulice Rajna s veseljem prihvatili vijest da će dobiti novi kolnik. Nisu ni slutili da će novi sloj ceste ubrzo postati njihova noćna mora. Prilikom radova na obnovi kolnika, umjesto najavljenog velikog ulaganja, samo su dobili novi sloj asfalta na postojeću cestu i tako mu podigli nivo, što je uzrokovalo nastanak brane između niza kuća s jedne strane te jarka za odvodnju kišnice s druge strane. Naravno odvod kišnice nije ugrađen. Posljedica toga je da nakon svake kiše, voda i blato poplave nogostup i dvorišta kuća. S obzirom da nadležni, odnosno čelništvo općine, niti nakon više zamolbi stanovnika nisu počistili blato s nogostupa, s godinama je na nanesenom blatu izrasla trava i sada nogostup doslovno više niti ne postoji. Ovo je iritantno i iz sigurnosnog razloga – naime, predmetna ulica vodi do škole, pa su – u nedostatku nogostupa – učenici prisiljeni pješačiti po kolniku.

Đula Angyal, stanovnik Ulice Rajna: „Bojimo se kiše”

Stanovnici Ulice Rajna nikada nisu imali problema s kišnicom prije obnove kolnika, kanali su uvijek odveli svu kišnicu. Nije bilo to drugačije niti kod Đule Angyala, ali se neko vrijeme već boje čim ugledaju kišne oblake, naime opet će se dvorište napuniti vodom.

- Reklám -

– Svojevremeno smo bili jako sretni što ćemo dobiti novi kolnik, ali nitko nije pomislio da stručnjaci neće izgraditi odvodnju kišnice s ove strane ulice. Ljuti nas što kada pada kiša, iz kuće možemo izaći jedino u gumenim čizmama, a još više iritira činjenica da se nitko ne bavi ovim pitanjem. I uz to još, ta nakupljena voda čini štetu i na kućama – rekao je Gyula Angyal, jedan od ogorčenih stanovnika Ulice Rajna.