Zid dvorišta sjedišta mađarske zajednice u Vukovaru ukrašava prekrasna slika

12

Sjedište Udruge Mađara grada Vukovara gotovo je neusporedivo, članovi udruge gledaju na zgradu kao na svoj drugi dom, što se i vidi. Nedavno su ukrasili zid susjedne zgrade koja se nalazi uz parkiralište koje pripada sjedištu s prekrasnom slikom.

U Udruzi Mađara grada Vukovara prije četiri godine rodila se misao kako bi trebali urediti zid pored njihovog parkirališta jer je bio u lošem stanju. Kao prvi korak, trebali su zatražiti dopuštenje vlasnika zgrade.

-Ovim putem želim zahvaliti našem članu Danijelu Račmanu, on nam je dao ideju i pomagao u organiziranju, tako je nastala jedna prekrasna slika koja ukazuje na snažnu poveznicu između Mađarske i grada Vukovara. Posao je prihvatio jedan slikar iz Vukovara koji je pripremio planove i, po meni, odradio izvrstan posao. Ujedno želimo zahvaliti našem saborskom zastupniku Róbertu Jankovicsu za njegovu podršku zahvaljujući kojoj smo uspjeli ovo ostvariti – rekla je Rozalija Jakumetović, predsjednica Udruge Mađara grada Vukovara.

Slika prikazuje lančani most u Budimpešti, vukovarski vodotoranj, Crkvu svetog Filipa i Jakova u gradu Vukovaru, zatim klas žita, grožđe i vino, te Dunav koji sve to povezuje, motivi izražavaju povezanost Budimpešte i Vukovara. Umjetnik je Dario Krajinović, koji crta od djetinjstva, kasnije je prešao na crtanje grafita, s vremenom je počeo oslikavati i unutarnje zidove zgrada. Na monumentalnoj slici radio je devet dana akrilom. Slika je odmah nakon završetka postala atraktivno odredište, mnogi se fotografiraju ispred nje.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.