Zenés magyar est a Josić étteremben

271
09-josic-2

Vörösmart – Magyar nótákkal és igazi magyaros finomságokkal csábította a vendégeket múlt csütörtökön a Josić étterem.

Sokan döntöttek úgy a hirtelen jött havazás hatására, hogy inkább nem merészkednek ki otthonukból. A kockázatot vállalókat a vörösmarti Josić étterem és pincészet kínálata igazi magyaros esttel kárpótolta. A bajai (Magyarország) Zsóka zenekar mulatós dallamokkal szórakoztatta a közönséget, akik hálásak voltak a jó hangulatért. Persze a hegedűszó nem az egyetlen élvezeti forrás volt a magyar esten, hiszen tradicionális magyar ételeket is kínáltak a vendégeknek.

Magyaros ételek, kitűnő borok

A népszerű étterem hagyományos kínálata mellett ezen az esten olyan különlegességek is szerepeltek, mint a csípős harcsapörkölt, amelyhez túrós tésztát kínáltak, vagy a borjúpörkölt magyar módra. A borfelhozatal is elnyerte a vendégek tetszését, és már csak hab volt a tortán a bajai Balogh Zsóka és héttagú zenekarának a produkciója. A magyar dallamok mellett a zenészek repertoárján szerepeltek sokác, horvát, cigány és macedón nóták is.

A bajai Zsóka zenekar bejárta a világot, felléptek már Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, Dániában és a szomszédos Szerbiában is. A horvátországi Baranyában első ízben szerepeltek, és elmondásuk szerint máskor is szívesen jönnének.

A Josic étterem „húzása“ azt bizonyítja, hogy a magyar zene és a magyaros ételek kombinációja igazi vendégcsalogató.