“Zeleno-bijeli uskršnji zec” je poklonio novu opremu najmlađoj momčadi NK Vardarac

0
16

Povodom Uskrsa, nogometni klub Vardarac je sudionicima nogometne akademije poklonio trenirke i ruksak. Poklon je kupljen uz pomoć Mađarske Vlade i Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku.

NK Vardarac veliki naglasak stavlja na razvoj dječjeg tima. U tu svrhu je u siječnju ove godine pokrenuo tečaj za mlade početnike – dječake i djevojčice u dobi od 5 do 10 godina.

Treninzi su se u zimskim mjesecima održavali tri puta tjedno pod vodstvom profesionalnih trenera u dvorani OŠ Lug, a od proljeća su se trebali nastaviti na nogometnom igralištu u Vardarcu. Međutim, epidemija koronavirusa spriječila je treninge – rekao je član uprave nogometnog kluba, Dario Kiš. Zasad, jedino što možemo učiniti je vjerovati da će se izvanredno stanje što prije prekinuti da možemo nastaviti sa treninzima kao i obično. Polaznici nogometne akademije, kako ne bi izašli iz forme, u svojim domovima vježbaju u sklopu “internetskih treninga” prema uputama trenera.

 – Da motiviramo i zadržimo entuzijazam i među najmlađima u ovim teškim danima, povodom Uskrsa iznenadili smo ih trenirkama i ruksakom u bojama kluba. Riječ je o 25 djece u dobi između 5-7 godina. Osim toga, kupili smo nove dresove i proširili inventar  u vidu aluminijskih šipki za vratnice koji udovoljavaju međunarodnim standardima, a koje još nismo imali priliku koristiti – rekao je Dario, dodavši da je oprema kupljena uz podršku Mađarske Vlade i generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, te se ovim putem još jednom zahvaljuje u svoje i u ime momčadi.

Od Daria smo saznali da pripreme pauziraju mjesec i pol, pa je i početak turnira odgođen. Kako je rekao, mališanima je najteže objasniti zašto nema treninga, ali je sretan što postoji veliki interes, što se vidi i iz prijava za nogometnu akademiju.