Završna godišnja priredba u Suzi u skladu s nadolazećim blagdanima

10

U subotu je Kulturno-umjetničko društvo Jókai Mór održalo svoju završnu godišnju priredbu. Publika je vidjela fantastičnu produkciju kazališne i dječje plesne skupine, a sudionici su mogli pogledati i izložbu kreativnog kutka.

Završna godišnja priredba Kulturno-umjetničkog društva Jókai Mór iz Suze održana je u Domu kulture. Pristigli posjetitelji su na ulazu mogli pogledati izložbu radova Kreativnog kutka društva u skladu s nadolazećim božićnim blagdanima. Iz raznolikosti izloženih radova može se vidjeti koliko puno tehnika s djecom isprobava Žužana Kovač, koja vodi kreativnu sekciju kulturnog društva.

Na početku godine moglo se čuti koliko su dinamičnu godinu ostavili za sobom amaterska kazališna skupina Pódium i dječja plesna skupina Hajnalcsillag. Bili su sudionicima događanja u Suzi, surađivali su u programima povodom nacionalnih blagdana, na prisjećanjima, po prvi put su organizirali program povodom Dana mađarske  poezije, a za Dan mađarske kulture priredili su online predavanje. Sudjelovali su u programima okolnih naselja, a bili su u gostima i u mađarskoj Báti.

Na završnoj godišnjoj priredbi su kako kazališna skupina, tako i dječja plesna skupina, pored starih produkcija, nastupile i s novima. Gostujuća skupina programa bila je, također mjesna, plesna skupina mladih Csárdás.

Ove godine je Kulturno-umjetničko društvo Jókai Mór, kao pravni nasljednik Građanskog društva za čitanje kojega je 1882. godine osnovao Gedeon Ács, moglo nastupiti s puno više aktivnosti nego u prijašnjim godinama koje su bile pod ugrozom korona epidemije.

Njihovo djelovanje, pa tako i završnu godišnju priredbu, podupire Zaklada Bethlen Gábor i Savjet za nacionalne manjine.