„Završili smo uspješnu godinu“

20

Dana 29. prosinca Mađarsko kulturno društvo Népkör i Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Osijeka održali su svečanu sjednicu na kojoj je ocijenjen njihov rad tijekom godine.

Više od sedam desetljeća Mađarsko kulturno društvo Népkör služi očuvanju materinjeg jezika, kulture i narodnih običaja osječkih Mađara. Poslove upravljanja godinama je obavljao Daniel Magdika ali, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, nije mogao nastaviti s radom, pa je od ljeta 2022. dužnost predsjednika preuzeo Tibor Vidaković, a za dopredsjednika je izabran Tibor Santo, mlađi. Novo čelništvo uspješno je organiziralo aktivnosti udruge, tako su na svečanoj sjednici izvijestili o aktivnoj 2023. godini.

Njihov zbor i plesna skupina nastupali su više puta, redovito su vježbali, održavali dječje radionice, a aktivna je bila i njihova sekcija za očuvanje tradicije. Organizirano je nekoliko vrlo uspješnih događanja, od kojih je najznačajniji Dan Mađara u Osijeku, koji su održani već po 24. put. Mjesec za mjesecom organizirali su svoja vesela okupljanja, kojima su uspjeli okupiti Mađare osječke Retfale. Kako su rekli na svečanoj sjednici, završavaju uspješnu godinu koju žele nastaviti i u idućem razdoblju.

Tibor Santo, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Osijeka i Róbert Jankovics, predsjednik DZMH, saborski zastupnik Mađara, sudjelovali su na zajedničkoj svečanoj sjednici Népköra i Vijeća mađarske nacionalne manjine grada Osijeka.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.