Zasjedalo je Vijeće mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije

61

Dana 15. prosinca održana je posljednja sjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije u 2023. godini, na kojoj su članovi vijeća raspravljali o aktualnostima koje se tiču mađarske manjinske ​​zajednice, te je usvojen proračun i plan aktivnosti za 2024. godinu.

Posljednja sjednica u 2023. godini, nakon usvajanja dnevnog reda, nastavljena je predsjednikovim izvješćem, tijekom kojeg je Oliver Matijević, između ostalog, govorio o sjednicama na kojima je sudjelovao kao predsjednik Vijeća, kao i o upitima pristiglim na Vijeće. Zatim je uslijedilo usvajanje proračuna za 2024. godinu.

– I u proteklom razdoblju nastojali smo služiti na dobrobit naše zajednice u svim područjima. Dobili smo puno upita naših sunarodnjaka kojima smo i ovaj puta mogli pomoći u najrazličitijim životnim situacijama – rekao je predsjednik Oliver Matijević, koji je dodao kako je to moguće i zato što je, zahvaljujući između ostalog i njegovoj inicijativi, Županija prošle godine odobrila više financijskih potpora na račun manjinskih vijeća koje djeluju na njenom području.

– Mislim da je to značilo i priznanje našem radu, jer potpora nije povećana od osnivanja prvih manjinskih vijeća. Za 2024. godinu zatražili smo daljnje povećanje potpora zajedno s čelnicima županijskih manjinskih vijeća, kao i da se u županiji otvore na pola radnog vremena plaćena tajnička radna mjesta, te da se čelnike i predstavnike županijskih vijeća manjina uključi u rad županije kroz njene odbore, dodao je Oliver Matijević.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.