Zamjenik mađarskog premijera Zsolt Semjén u svom uredu primio Roberta Jankovicsa

0
33

U utorak ujutro je zamjenik premijera mađarske Vlade, Zsolt Semjén primio predsjednika Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH), Roberta Jankovicsa, a sastanak se održao u samostanu Karmelićana u Budimpešti.

Robert Jankovics je nakon prijateljskog sastanka s zamjenikom premijera Mađarske, Zsoltom Semjénom izjavio da su razgovarali o aktualnim pitanjima vezanim za položaj Mađara u Hrvatskoj. Dotaknuli su se pitanja vezanih uz pandemiju korona virusa i razgovarali o aktualnim političkim pitanjima u Hrvatskoj i Mađarskoj s posebnim osvrtom na detalje operativnog programa mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Jankovics je zamjenika premijera također izvjestio o stanju mađarskih udruga i institucija u Hrvatskoj. Zahvalio je Vladi Mađarske na pruženoj potpori u svrhu zaštite interesa ovdašnjih Mađara.

Robert Jankovics i Zsolt Semjén

Zsolt Semjén čestitao je na impresivnim uspjesima DZMH-a u Hrvatskoj i uvjeravao Roberta Jankovicsa da će Vlada Mađarske i dalje podržavati aktivnosti DZMH-a kako bi sačuvala mađarsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.

- Reklám -