ZAHVALJUJEMO VLADI MAĐARSKE: Novih 498 milijuna forinti nepovratnih sredstava mađarskim poduzetnicima i poljoprivrednicima u Hrvatskoj

0
24

Na osnovu strategije ruralnog i gospodarskog razvoja DZMH, uz potporu Vlade Mađarske, Zaklada Economica Hungarica ponovno je oglasila natječaj za poticanje gospodarstva za Mađare u Hrvatskoj. Ovaj puta natječaj je bio namijenjen za nabavu opreme. Cilj natječaja je isplata nepovratnih sredstava poljoprivrednicima, obrtnicima, kao i pravnim osobama u kategoriji mikro i malih poduzetnika kako bi se ojačala i razvila gospodarska djelatnost.

97 je pozitivno ocijenjenih zamolbi za nabavu opreme

Hajnalka Paliž Tot, predsjednica zaklade, za naš list je izjavila, kako su prošloga petka e-mailom izvijestili sve prijavljene o rezultatima natječaja.

-Ukupno je 97 pozitivno ocijenjenih, koji će dobiti poticaj, od njih je 67 prijavljenih za nabavu poljoprivredne opreme, a trideset ih je u kategoriji poduzetnika. Ukupan iznos potpore nešto malo premašuje 498 milijuna forinti – izjavila je predsjednica za naš list.

Dodala je kako se u kategoriji poljoprivrednika, kao i ranije, najviše njih javilo za nabavu poljoprivrednih i priključnih strojeva, a u kategoriji poduzetnika najviše njih za nabavu manjih vozila za prijevoz robe.

Na pažnju dobivateljima potpore!

Hajnalka Paliž Tot

Hajnalka Paliž Tot skreće pažnju dobivateljima potpore na slijedeće rokove:

Zaklada Economica Hungarica do petka, 25. ožujka, očekuje od svakog dobivatelja potpore dostaviti aktualne ponude cijena za traženu opremu.

Prilikom dostave ponude cijena u ured zaklade, svaki dobivatelj potpore dobit će termin za potpisivanje ugovora, odnosno popis neophodnih dokumenata za priložiti uz potpisivanje ugovora.

Zbog epidemije korona virusa i na dalje neće biti svečanog, zajedničkog potpisivanja ugovora, već dobivatelji potpora trebaju doći pojedinačno prema rasporedu dobivenih termina. Ugovori će biti potpisivani od 11. travnja.

Ovdje je potrebno obratiti pažnju – ističe Hajnalka Paliž Tot -, nakon potpisivanja ugovora, dobivatelj potpore ima rok od deset dana za uplatu vlastitih sredstava. Nakon potpisivanja ugovora, dobivatelji potpore trebaju predati zahtjev za isplatu, i tek poslije toga slijedi isplata sredstava.

Róbert Jankovics: „Ovo je nova ogromna pomoć našoj zajednici. Ta će poticajna sredstva pridonijeti tomu da Mađari u Hrvatskoj budu zadovoljni na svojoj rodnoj grudi“

U svezi rezultata natječaja, Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara i predsjednik DZMH, za naš list izjavio je zahvalu Vladi Mađarske na najnovijoj učinkovitoj pomoći.

Róbert Jankovics

-Sve to je ogromna pomoć Mađarima u Hrvatskoj. Već do sada jako puno toga možemo zahvaliti Vladi matične države i premijeru Viktoru Orbánu. U našem, poljoprivrednom kraju, se na ovaj način pomoglo mnogim obiteljima kako bi osigurali svoju egzistenciju, takve potpore pridonose tome da Mađari u Hrvatskoj budu zadovoljni na svojoj rodnoj grudi – rekao je Róbert Jankovics.