Zágrábba kirándultak a kórógyi kisiskolások

616

A kórógyi általános iskola 2-8. osztályos diákjai kedden fővárosunkba látogattak, az utat Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője támogatta.

A kórógyi általános iskola évi tervében szerepelt egy zágrábi tanulmányi kirándulás, ugyanis az intézmény vezetősége fontosnak tartja, hogy a diákok megismerjék a horvát főváros nevezetességeit.

Erre az alkalomra kedden került sor, az egynapos kirándulás során a gyerekek megnézték többek között a Nikola Tesla Műszaki Múzeumot, az állatkertet, és ellátogattak a száborba is Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásának köszönhetően.

Kel Rózsika, az intézmény igazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, a kirándulás útiköltségét Jankovics Róbert finanszírozta, akinek ezúton is köszönetét fejezi ki a gyerekek és a szülők nevében is.

A kórógyi általános iskola minden évben szervez tanulmányi kirándulást és színházlátogatásokat a gyerekeknek. Jó kapcsolatokat ápol a többi horvátországi magyar tanintézménnyel, szívesen tesz eleget a meghívásoknak a különböző iskolai rendezvényekre.